Βιτρίνα καταστήματος, το πρώτο σημείο επαφής ενός καταναλωτή με την επιχείρηση. Μία από τις βασικές αρχές στο λιανεμπόριο είναι ότι ο «πελάτης αγοράζει με τα μάτια». Γι’ αυτό, το σύγχρονο merchandising θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την διαμόρφωση μίας θελκτικής βιτρίνας. Ποια είναι όμως τα βήματα που μπορείτε κι εσείς να ακολουθήσετε για να δημιουργήσετε το τέλειο αποτέλεσμα;

5+1 βήματα για να δημιουργήσετε την ιδανική βιτρίνα καταστήματος

1. Σκεφτείτε με τη λογική του πελάτη!

Δημιουργήστε την βιτρίνα καταστήματος όχι μόνο με γνώμονα το τι θα ήθελε να επικοινωνήσει η επιχείρησή σας, αλλά και με το τι θα ήθελαν να δουν οι πελάτες σας. Έτσι, θα δημιουργήσετε ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα που θα τραβά ακόμα περισσότερο τα βλέμματα.

2. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο της βιτρίνας βρίσκεται στο σωστό σημείο

Το περιεχόμενο της βιτρίνας σας πρέπει πάντα να τοποθετείται στο σωστό σημείο. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά, το σημείο το οποίο γίνεται καλύτερα αντιληπτό στο οπτικό μας πεδίο, δηλαδή πάνω από τη φυσική γραμμή του ματιού μας.

3. Αλλάζετε τακτικά την βιτρίνα του καταστήματός σας!

Ένας χρόνος έχει 52 εβδομάδες. Το ιδανικό λοιπόν θα ήταν να ανανεώνετε την βιτρίνα του καταστήματός σας κάθε μία εβδομάδα. Φυσικά, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Ωστόσο, είναι σημαντικό να προχωρείτε σε τακτικές αλλαγές, έτσι ώστε να ανανεώνετε το ενδιαφέρον των καταναλωτών σας και να αυξάνετε τις επισκέψεις τους.

4. Αξιοποιήστε την τεχνολογία των ψηφιακών εκτυπώσεων

Ο ιδανικός τρόπος για να δημιουργήσετε μία εντυπωσιακή βιτρίνα με οικονομικό τρόπο είναι να αξιοποιήσετε την τεχνολογία των ψηφιακών εκτυπώσεων. Καλύψτε τις πλάτες των βιτρινών με πρωτότυπα αυτοκόλλητα τοίχου και τα πατώματα με αυτοκόλλητα δαπέδου (floor graphics), με την εγγύηση της Digiprint και κάντε το κατάστημά σας talk of the town.

5. Δημιουργήστε πρωτότυπες εκπλήξεις

Μία βιτρίνα, δεν αρκεί μόνο να διαφοροποιείται συχνά. Χρειάζεται να εμπλουτίζεται κατά καιρούς με οπτικές εκπλήξεις οι οποίες αφενός θα αναβαθμίζουν το αισθητικό αποτέλεσμα, αφετέρου θα δημιουργούν οπτικούς περισπασμούς. Τέτοιες μπορεί να είναι καρτολίνες οροφής, αυτοστήρικτες καρτολίνες, χάρτινα stand, σύνθετες κατασκευές από kapa, pvc, Plexiglas.

+1. Φροντίζετε για τον τακτικό καθαρισμό της βιτρίνας καταστήματος

Μπορεί να μοιάζει αυτονόητο, αλλά πολλές φορές δεν είναι! Η βιτρίνα καταστήματος πρέπει να είναι πάντα απόλυτα καθαρή. Φροντίζετε λοιπόν να μην είναι σκονισμένη και να μην τραβά τα μάτια των περαστικών για λάθος λόγους.

Δημιουργήστε την ιδανική βιτρίνα καταστήματος

Θέλετε να δημιουργήσετε μία βιτρίνα καταστήματος που θα αναδείξει την αισθητική σας και θα τραβήξει τα βλέμματα; Η διακόσμηση της βιτρίνας αποτελεί πλέον επιστήμη. Δημιουργήστε το ιδανικό αποτέλεσμα για την επιχείρησή σας με την καθοδήγηση της Digiprint. Ανακαλύψτε τα κορυφαία της projects και εμπνευστείτε για το δικό σας.

Μάθετε περισσότερα για την Digiprint στο www.digiprints.gr ή επικοινωνήστε με την εταιρεία στο +30 210 3819201.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Βιτρίνα καταστήματος: Το 1ο σημείο επαφής με τον πελάτη»;
Διαβάστε περισσότερα κείμενα που αφορούν την επιχείρησή σας στο νέο blog της Digiprint.