Visual merchandising (οπτική προώθηση), η τέχνη της δημιουργίας οπτικών εντυπώσεων στον πελάτη εντός και εκτός του καταστήματός σας. Βασικός του στόχος δεν είναι άλλος από το να τραβήξει τα βλέμματα, ωθώντας τους καταναλωτές να ενδιαφερθούν και να επισκεφτούν από κοντά το φυσικό χώρο της επιχείρησής σας. Επιπλέον, βελτιώνει την πελατοκεντρική εμπειρία, ενισχύοντας την επιθυμία τους για αγορά.

Τα 5+1 βασικά εργαλεία του visual merchandising

Η προβολή των προϊόντων σας εντός του καταστήματος πρέπει να είναι σωστά δομημένη και να περιλαμβάνει κάθε διαθέσιμο χώρο του. Το visual merchandising έρχεται να δημιουργήσει μία ενιαία επικοινωνιακή προσέγγιση σε ολόκληρο το κατάστημά σας, αξιοποιώντας εργαλεία όπως τα παρακάτω:

1. Δημιουργία βιτρίνας, ο no1 παράγοντας στην προσέλκυση πελατών

Από τη μεριά του πελάτη, η αξιολόγηση ξεκινάει πάντα από το εξωτερικό μέρος του καταστήματός σας και πιο συγκεκριμένα από τη βιτρίνα του. Δημιουργήστε μία εντυπωσιακή βιτρίνα, αξιοποιώντας την τεχνολογία ψηφιακών εκτυπώσεων της Digiprint. Οι συνεργάτες μας θα δημιουργήσουν για σας το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα visual merchandising, συνδυάζοντας λύσεις όπως:

 • Αυτοκόλλητα δαπέδου
 • Αυτοκόλλητα τοίχου
 • 3D Printing

2. Η εσωτερική διακόσμηση του χώρου

Στο visual merchandising, δεν αρκεί μόνο μία εντυπωσιακή βιτρίνα. Ο καταναλωτής, για να παραμείνει στο φυσικό χώρο του καταστήματός σας, χρειάζεται να νιώσει μία ξεχωριστή οπτική εμπειρία. Δημιουργήστε για εκείνον μοναδικές εκπλήξεις, αξιοποιώντας λύσεις όπως:

 • Καρτολίνες οροφής ή αυτοστήρικτες καρτολίνες
 • Χάρτινα stand
 • Σύνθετες κατασκευές από kapa, pvc, Plexiglas κ.α.
 • Εκτυπώσεις υφασμάτων σε κάδρα, έπιπλα, αμπαζούρ, κουρτίνες, ρούχα, καναπέδες.

3. Η σωστή τοποθέτηση των προϊόντων

Από κει και πέρα, η στρατηγική τοποθέτηση των προϊόντων εντός του καταστήματός σας μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αύξηση των πωλήσεων. Κεντρίστε το ενδιαφέρον των καταναλωτών, τοποθετώντας στη βιτρίνα σας – ή σε σημείο κοντά σε αυτή – όλα τα νέα σας προϊόντα, έτσι ώστε να τα γνωρίσει πιο εύκολα. Επιπλέον, από βδομάδα σε βδομάδα, είναι σημαντικό να πραγματοποιείτε επανατοποθετήσεις τους στο χώρο, δημιουργώντας στους πελάτες σας την αίσθηση ότι το κατάστημα ανανεώνεται τακτικά, άρα έχει και κάτι νέο να τους προσφέρει.

4. Η σήμανση και η σημασία της στο visual merchandising

Φυσικά, μιλώντας για την οργάνωση του χώρου και για την τοποθέτηση των προϊόντων, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και τη σωστή σήμανση. Βοηθήστε τους πελάτες σας να βρουν αυτό που θέλουν εύκολα και γρήγορα, επιλέγοντας τις κατάλληλες λύσεις σήμανσης. Η ομάδα της Digiprint αναλαμβάνει να σας προτείνει τις κατάλληλες θέσεις και τα κατάλληλα υλικά εκτύπωσης όπως:

 • Καρτολίνες οροφής από kapa ή χαρτόνι
 • Μαγνητικά φύλλα
 • Shelf talkers
 • Κορωνίδες από kapa
 • Πλάτες από pvc
 • Κατασκευές από plexiglas
 • Αυτοκόλλητα δαπέδου
 • Σοκορογράμματα από pvc, kapa ή Plexiglas
 • Γραφικά για τοίχους.

Έτσι, θα δημιουργήσετε σίγουρα ένα άρτιο και λειτουργικό αποτέλεσμα.

5. Τυχόν προωθητικές ενέργειες (ειδικές προσφορές & εκπτώσεις)

Οι καταναλωτές αγαπούν πολύ τις εκπλήξεις. Στο μυαλό τους, έκπληξη μπορεί να προκαλέσει μία ειδική προσφορά ή μία ενέργεια λανσαρίσματος ενός προϊόντος. Επιπλέον, λατρεύουν να πραγματοποιούν τα ψώνια τους σε ειδικές μέρες και εορταστικές περιόδους όπως τα Χριστούγεννα, ο Άγιος Βαλεντίνος, το Πάσχα ή το Black Friday! Δημιουργήστε λοιπόν ενέργειες και εκπλήξεις που θα τους ενθουσιάσουν με την πρωτοτυπία τους και θα τους ωθήσουν σε αγορές. Οι ειδικοί της Digiprint είναι εδώ για να σας προτείνουν τις κατάλληλες λύσεις για κάθε περίσταση.

+1.    Μερική ή ολική κάλυψη κτιρίου

Για το τέλος, αφήσαμε μία από τις κορυφαίες υπηρεσίες στην αγορά των ψηφιακών εκτυπώσεων: Τη μερική ή ολική κάλυψη του κτιρίου. Πρόκειται για ένα top visual marketing εργαλείο που ενδείκνυται για καταστήματα που βρίσκονται σε κτίρια με μεγάλες επιφάνειες. Τραβήξτε ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον του κοινού με λύσεις όπως:

 • Κάλυψη κτιρίων με αυτοκόλλητα
 • Μερική η ολική κάλυψη προσόψεων κτιρίων με μουσαμά
 • Μερική η ολική κάλυψη προσόψεων κτιρίων με δίχτυ
 • Μερική η ολική κάλυψη προσόψεων κτιρίων με αυτοκόλλητο.

Ανακαλύψτε μοναδικές λύσεις visual merchandising για την επιχείρησή σας

Αναζητάτε έξυπνους και αποτελεσματικούς τρόπους για να ανανεώσετε την εικόνα της επιχείρησής σας; Η επιλογή των κατάλληλων visual merchandising tools θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας, κρατώντας το ενδιαφέρον του κοινού σας αμείωτο. Στην Digiprint δημιουργούμε για σας tailor made προτάσεις που κάνουν τη διαφορά από τον ανταγωνισμό. Η εταιρεία αναλαμβάνει from scratch το design, την κατασκευή, αλλά και την τοποθέτηση των διακοσμητικών λύσεων που έχετε επιλέξει.

Εμπνευστείτε λοιπόν για το δικό σας project, αντλώντας ιδέες από το πλούσιο portfolio της Digiprint. Δείτε το εδώ.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Visual merchandising (οπτική προώθηση) και η σημασία του»;
Διαβάστε περισσότερα κείμενα που αφορούν την επιχείρησή σας στο
νέο blog της Digiprint.