Η τέχνη του brand elevation: 3+1 αποδεδειγμένες στρατηγικές να αναβαθμίσετε τη στρατηγική σας με χάρτινα stands

Τα χάρτινα stands για τους περισσότερους ίσως να αποτελούν μια ξεπερασμένη στρατηγική marketing για εσάς όμως μπορούν να αποτελέσουν το μέσο για την πιο επιτυχημένη επαγγελματική πορεία. 

Καθώς όλο και μεγαλύτερη μερίδα της αγοράς στρέφεται στο digital marketing και όλο και περισσότερες επιχειρήσεις καλούνται ν’ ανταγωνιστούν η μία την άλλη για το χρόνο και την προσοχή των καταναλωτών, ίσως η απάντηση βρίσκεται σε πιο απλά και συμβατικά εργαλεία marketing και προβολής – όπως για παράδειγμα τα χάρτινα stands! 

Τα προϊοντικά stands από χαρτί και χαρτόνι έχουν μεγάλη ιστορία και δεκαετίες επιτυχιών πίσω τους, κι όμως πολλές επιχειρήσεις υποτιμούν το πόσο μπορούν να συνεισφέρουν στο brand image τους, ίσως λόγω της απλότητάς τους. 

Η ίδια τους η απλότητα αυτή, όταν αξιοποιηθεί με στρατηγικό τρόπο, μπορεί να αποτελέσει εξαιρετική προσθήκη στο marketing mix της επιχείρησής σας. Τα χάρτινα stands μπορούν να σας βοηθήσουν να αναβαθμίσετε την εικόνα του brand σας στο κοινό εκεί που μετράει περισσότερο – στο καθημερινό του περιβάλλον! 

Παρακάτω λοιπόν θα εξετάσουμε συνοπτικά τι ακριβώς σημαίνει brand elevation, αλλά και 3+1 tips για να χρησιμοποιήσετε τα χάρτινα stands στη στρατηγική της επιχείρησής σας! 

Τι είναι το brand elevation; 

Με τον όρο brand elevation εννοούμε τη στρατηγική διαδικασία που αποσκοπεί στο να αναβαθμιστεί και να βελτιωθεί το brand image της επιχείρησής σας στα μάτια του καταναλωτικού κοινού, αλλά και γενικότερα στο σύνολο της αγοράς. 

Βασικός στόχος του brand elevation είναι να αυξηθεί η ορατότητα και η αναγνωρισιμότητα του brand, πράγμα που επιτυγχάνεται μέσα από ένα συνδυασμό ενεργειών από την πλευρά της επιχείρησης. 

Ανάλογα το είδος της επιχείρησης, την αγορά, αλλά και το κοινό της, αυτές  μπορεί να ποικίλουν από έμφαση στην καλύτερη ποιότητα των προϊόντων ή των υπηρεσιών, μέχρι καινοτόμες προσεγγίσεις στο marketing και την επικοινωνία με τους πελάτες της. 

Πώς μπορούν τα  χάρτινα stands να συνεισφέρουν στην αναβάθμιση του brand image σας; 

Σαν εργαλείο του brand elevation, η έξυπνη χρήση των χάρτινων stands σας επιτρέπει να προσεγγίσετε το κοινό σας με τρόπους τους οποίους πολλοί από τους ανταγωνιστές σας αμελούν, παρέχοντάς σας έτσι σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Γενικότερα η προσπάθεια διαφοροποίησης από τον ανταγωνισμό είναι το στοιχείο εκείνο που θα σας επιφέρει κάτι περισσότερο από τα επιθυμητά αποτελέσματα! Αν αναρωτιέστε ποιος ακριβώς είναι ο ιδανικός τρόπος για να πετύχετε κάτι τέτοιο  παρακάτω θα δούμε μερικές από τις προσεγγίσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε: 

 1. Αξιοποιείστε τα χάρτινα stands και το εντυπωσιακό design για να τραβήξετε την προσοχή  

Η εκτύπωση σε χαρτόνι είναι οικονομική, εύκολη και ευέλικτη. Τα χάρτινα stands λοιπόν είναι το ιδανικό μέσο για να πειραματιστείτε με αντισυμβατικά και καινοτόμα σχήματα, χρώματα και designs. Πρόκειται άλλωστε για μια από τις τεχνικές marketing  που σίγουρα δεν θα αφήσει το κοινό σας ανεπηρέαστο. Αν θέλετε λοιπόν να τραβήξετε επάνω σας όλα τα βλέμματα χωρίς να χρειάζεται να επενδύσετε σε ολοκληρωτικό ανασχεδιασμό του brand image σας, βρήκατε τον τρόπο! 

2. Τοποθετήστε χάρτινα stands με το brand message σας σε στρατηγικά σημεία 

Ένα από τα μοναδικά πλεονεκτήματα που έχουν τα προϊοντικά χάρτινα stands είναι το ότι μπορούν να τοποθετηθούν εκεί ακριβώς που θα έχουν το μέγιστο αποτέλεσμα: σε σημεία δηλαδή από τα οποία περνάνε οι πελάτες σας στην καθημερινότητά τους, ειδικά τις στιγμές που είναι πιο ανοιχτοί στο να δεχθούν το brand message σας ή ακόμα και να προχωρήσουν σε αγορά των προϊόντων σας.

Συνηθισμένο παράδειγμα, ας πούμε, είναι τα stands κοντά στο χώρο των ταμείων των super markets: οι πελάτες βρίσκονται και περιμένουν σ’ αυτό το χώρο ούτως ή άλλως, και είναι ήδη έτοιμοι να ολοκληρώσουν τις αγορές τους. Είναι λοιπόν ο σωστός τόπος και χρόνος για μια επιχείρηση να τους προσεγγίσει! 

3. Χρησιμοποιείστε τα χάρτινα stand σας σαν “γέφυρα” ανάμεσα στο φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο 

Παρά τη χρησιμότητά τους και την ευελιξία τους, τα χάρτινα stands δεν μπορούν ν’ αντικαταστήσουν το digital marketing της επιχείρησής σας. Μπορούν όμως να δουλέψουν συμπληρωματικά! 

Από ένα απλό QR code που θα οδηγεί στο site σας μέχρι εντυπωσιακά displays που θα δίνουν την ευκαιρία στο κοινό σας να φωτογραφηθεί μαζί τους και να ανεβάσει τις φωτογραφίες στα social media, τα χάρτινα stands είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να γεφυρώσετε το χάσμα ανάμεσα στο φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο. 

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει συνοχή ανάμεσα στο design των stands σας και στο brand image που διατηρείτε online, και αφήστε τη φαντασία σας να καλπάσει! 

BONUS: Επενδύστε σε χάρτινα stands από ανακυκλώσιμα και βιολογικά υλικά εκτύπωσης και αναβαθμίστε την περιβαλλοντική και κοινωνική συνείδηση του brand σας 

Καθώς όλο και μεγαλύτερο μέρος του καταναλωτικού κοινού δείχνει ξεκάθαρη προτίμηση σε brands με κοινωνική και περιβαλλοντική συνείδηση, τα χάρτινα stands είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για brand elevation. 

Κάντε μέρος του brand identity σας τη φιλική προς τον πλανήτη προσέγγιση, προτιμήστε χάρτινα stands από ανακυκλωμένα, ανακυκλώσιμα και βιολογικά υλικά, και ξεχωρίστε από το πλήθος του ανταγωνισμού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Η αειφορία και η ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί μια από τις κυρίαρχες τάσεις της σύγχρονης εποχής. Κάντε την λοιπόν κομμάτι της εταιρική σας ταυτότητας χάρη σε χάρτινα stands. 

Αναβαθμίστε τη στρατηγική σας με χάρτινα stands και προϊόντικά stands από χαρτόνι και κάντε το brand σας να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό! 

Μην αφήνετε την απλότητα των χάρτινων stands να σας ξεγελάσει – είναι αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό που τα καθιστά εξαιρετικό εργαλείο για την προβολή του brand σας. 

Εκμεταλλευτείτε το χαμηλό τους κόστος και τη μεγάλη ευελιξία τους σε σχέδια, σχήματα και χρώματα, και προσεγγίστε τους πελάτες σας στον ιδανικό χώρο, την ιδανική στιγμή! 

Αν θέλετε να αξιοποιήσετε τα χάρτινα stands σαν ένα εργαλείο για να αναβαθμίσετε την εικόνα της επιχείρησής σας και να εξασφαλίσετε ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε στην αγορά, μη διστάσετε! 

Οι έμπειροι ειδικοί της Digiprint είναι στη διάθεσή σας για να σας δώσουν απαντήσεις σε κάθε σας ερώτηση και να σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε τα πιο ταιριαστά επαγγελματικά αυτοκόλλητα για τις ανάγκες της επιχείρησής σας! 

Επικοινωνήστε μαζί μας!