ROI και ψηφιακές εκτυπώσεις μεγάλων διαστάσεων: 4 τρόποι με τους οποίους η διαφημιστική προβολή μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη της επιχείρησής σας

Στις σημερινές αγορές, όπου τα γεωγραφικά όρια είναι όλο και λιγότερο σημαντικά και οι επιχειρήσεις σε κάθε κλάδο έχουν ν’ αντιμετωπίσουν όλο και περισσότερους ανταγωνιστές, η σημασία της ορατότητας του brand σας στο αγοραστικό κοινό γίνεται όλο και μεγαλύτερη.

Η αύξηση και η εδραίωση της ορατότητας αυτής είναι, ουσιωδώς, και ο στόχος της στρατηγικής marketing της επιχείρησής σας. Λόγω της έντασης του ανταγωνισμού, μάλιστα, η στρατηγική αυτή πλέον δεν αρκεί να είναι απλώς αποτελεσματικότερη, αλλά και οικονομικά αποδοτικότερη απ’ αυτή του ανταγωνισμού.

Παρακάτω λοιπόν θα εξετάσουμε πώς οι διαφημιστική προβολή με ψηφιακές εκτυπώσεις μεγάλων διαστάσεων μπορεί να παρέχει στην επιχείρησή σας όχι μόνο αυξημένη ορατότητα στο αγοραστικό κοινό που σας ενδιαφέρει, αλλά και ROI αρκετά υψηλά για να την καταστήσουν ανταγωνιστική και να την τοποθετήσουν στην κορυφή της αγοράς!

Τι είναι το ROI;

Το ROI (Return on Investment) είναι ένας από τους βασικότερους δείκτες αποτελεσματικότητας μιας επένδυσης. Παρέχει στην επιχείρησή σας μια ξεκάθαρη, άμεσα μετρήσιμη εικόνα για τα έσοδα που προκύπτουν από τις επενδύσεις της (μεταξύ άλλων και) σε προωθητικές στρατηγικές σε σχέση με το κόστος τους.

Το ROI, δηλαδή, ποσοτικοποιεί το πόσα χρήματα κερδίζει ή χάνει η επιχείρηση ως αποτέλεσμα των επενδύσεών της, επιτρέποντάς σας να αξιολογήσετε την αποτελεσματικότητα και τη βιωσιμότητά τους. Είναι σημαντική λοιπόν η κατανόηση και η παρακολούθηση του δείκτη αυτού, αφού μπορεί να σας οδηγήσει στις σωστές αποφάσεις και την απόκτηση ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά.

shutterstock 1927208708

4 τρόποι με τους οποίους η διαφημιστική προβολή μπορεί να ενίσχυση την ανάπτυξη της επιχείρησής σας

Ασχέτως του μεγέθους της επιχείρησής σας, η διαφημιστική προβολή με εφαρμογές εκτύπωσης μεγάλων διαστάσεων μπορεί να σας βοηθήσει ουσιαστικά στο να ενισχύσετε την ανάπτυξη της επιχείρησής σας, άμεσα αλλά και έμμεσα.

Αυτοί είναι 4 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να επωφεληθείτε:

Εδραίωση της ορατότητας του brand σας

Σε ένα περιβάλλον όπου ο μέσος καταναλωτής βομβαρδίζεται συνεχώς από ψηφιακά διαφημιστικά μηνύματα, το παιχνίδι των εντυπώσεων το κερδίζει το brand που θα τον κάνει να πάρει τα μάτια του από την οθόνη.

Οι ψηφιακές εκτυπώσεις μεγάλων διαστάσεων μπορούν να δώσουν την ευκαιρία στην επιχείρησή σας να προβληθεί σε μέρη και με τρόπους που αλλιώς δεν θα μπορούσε, κάνοντάς την έτσι να ξεχωρίζει από το σύνολο των ανταγωνιστών.

Αύξηση της αλληλεπίδρασης με το κοινό σας

Η εφαρμογές των ψηφιακών εκτυπώσεων μεγάλων διαστάσεων δεν περιορίζονται σε συμβατικές διαφημιστικές πινακίδες ή επιγραφές. Αντίθετα, είναι το ιδανικό εργαλείο για να δημιουργήσετε ασυνήθιστες και αντισυμβατικές ενέργειες για την προβολή της επιχείρησής σας, όπως η διαφημιστική κάλυψη κτιρίων, η διακόσμηση καταστημάτων, ή ακόμα και η χρήση 3D printing.

Τέτοιες εφαρμογές και δράσεις προβολής όχι μόνο τραβάνε την προσοχή και είναι αξιομνημόνευτες, αλλά αποτελούν και μια πολύ καλή αφορμή για να αλληλεπιδράσει το κοινό με νέους, διαφορετικούς τρόπους με το brand σας, αλλά και να παράγει σχετικό user-generated content, όπως φωτογραφίες και stories στα social media.

Ενίσχυση των marketing campaigns σας

Φυσικά, η διαφημιστική προβολή με εφαρμογές ψηφιακών εκτυπώσεων μεγάλων διαστάσεων δεν λειτουργεί ανεξάρτητα από τη γενικότερη στρατηγική marketing της επιχείρησής σας. Αντίθετα μπορούν να δράσουν παράλληλα και υποστηρικτικά με άλλες μορφές διαφήμισης, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητά τους.

Όπως αναφέραμε πιο πάνω, μπορούν, για παράδειγμα, να αποτελέσουν την αφορμή για το κοινό να παράγει user-generated content, ενισχύοντας τα social media marketing campaigns σας. Μέσω της χρήσης hashtags, social media handles ή QR codes, μάλιστα, μπορούν να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ της φυσικής και της ψηφιακής παρουσίας του brand σας, παρέχοντας στο κοινό νέους τρόπους να το βρει και να αλληλεπιδράσει μαζί του online.

Παρακολούθηση και μέτρηση του ROI

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις εφαρμογές των ψηφιακών εκτυπώσεων μεγάλων διαστάσεων στην προβολή και διαφήμιση, βέβαια, είναι πολύ σημαντικό να καταγράφετε και να παρακολουθείτε συνεχώς την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητά τους. Μέσα από την κατανόηση και την ανάλυση των σχετικών δεικτών και metrics θα ανακαλύψετε ποιες προσεγγίσεις δουλεύουν καλύτερα και ποιες όχι, και θα μπορέσετε έτσι να βελτιστοποιήσετε τη στρατηγική σας.

Σε αντίθεση με την ψηφιακή διαφήμιση, βέβαια, η ακριβής μέτρηση του ROI των εφαρμογών ψηφιακών εκτυπώσεων μεγάλων διαστάσεων είναι λίγο πιο περίπλοκη. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές επιχειρήσεις αγνοούν την αυξημένη αποδοτικότητά τους.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από location-based analytics όμως, όπως τα δημογραφικά στοιχεία των ανθρώπων που περνούν καθημερινά μπροστά από τις διαφημίσεις σας, αλλά και οι συγκριτικές αναλύσεις, μπορούν να σας δώσουν μια καλή εικόνα για το πόσο συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Επενδύστε στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας – Εκμεταλλευτείτε τη δύναμη των ψηφιακών εκτυπώσεων μεγάλων διαστάσεων!

Οι εφαρμογές των ψηφιακών εκτυπώσεων μεγάλων διαστάσεων στην προβολή και διαφήμιση δεν είναι μόνο στοιχείο εντυπωσιασμού – είναι μια στρατηγική επένδυση στην εικόνα της επιχείρησής σας και την ορατότητα του brand σας στο κοινό που στοχεύετε.

Αν θέλετε λοιπόν να βρείτε νέους τρόπους να τραβήξετε την προσοχή των καταναλωτών και να ξεχωρίσετε από τους ανταγωνιστές σας, να ενισχύσετε τις ήδη υπάρχουσες στρατηγικές σας, αλλά και να προωθήσετε την ανάπτυξη της επιχείρησής σας, αξίζει τον κόπο να επενδύσετε στις εφαρμογές ψηφιακών εκτυπώσεων μεγάλων διαστάσεων!

Για να μάθετε περισσότερα, επικοινωνήστε μαζί μας, πείτε μας τα πάντα για το brand σας και τις ανάγκες του, κι αφήστε τα υπόλοιπα στα έμπειρα χέρια των ειδικών μας!