Πώς να επιλέξετε τις κατάλληλες αντηλιακές μεμβράνες για τον ιδιωτικό ή επαγγελματικό σας χώρο

Επιλέγοντας τις κατάλληλες αντηλιακές μεμβράνες θα δώσετε λύση σε έναν μέγαλο αριθμό ζητήματων που μπορεί μέχρι σήμερα να απασχολούσαν τον επαγγελματικό σας χώρο 

Μια από τις πιο ηλιόλουστες χώρες στην Ευρώπη, η Ελλάδα απολαμβάνει τουλάχιστον 250 ημέρες ή 3000 ώρες λιακάδας το χρόνο. Είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γνωρίσματα της χώρας μας, κι ένας από τους λόγους για τους οποίους έχει αναπτυχθεί ο ελληνικός τουρισμός.

Παρ’ όλα αυτά, η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία έχει και τα αρνητικά της. Σε βάθος χρόνου μπορεί να προκαλέσει δερματικές βλάβες, φθορές και αποχρωματισμούς σε επιφάνειες, αλλά και αυξημένη κατανάλωση ενέργειας για κλιματισμό και ψύξη το καλοκαίρι.

Παρακάτω λοιπόν θα εξετάσουμε πώς οι κατάλληλες αντηλιακές μεμβράνες μπορούν να σας βοηθήσουν να προστατεύσετε το χώρο σας από τα αρνητικά της ηλιακής ακτινοβολίας, αλλά και πώς να τις επιλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες σας!

Πώς μπορείτε να επωφεληθείτε επιλέγοντας τις κατάλληλες αντηλιακές μεμβράνες; 

Σχεδιασμένες για να μπλοκάρουν τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία, χωρίς όμως να εμποδίζουν το φυσικό φως, οι αυτοκόλλητες αντηλιακές μεμβράνες είναι μια τεχνολογικά προηγμένη σύνθεση από στρώματα ειδικών υλικών που φιλτράρουν το φως του ήλιου και μπλοκάρουν σχεδόν τελείως τη βλαβερή υπεριώδη (UV) ακτινοβολία.

Αυτό σημαίνει πως προστατεύουν εσάς από δερματικές βλάβες που μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο του δέρματος, αλλά και την περιουσία, τα έπιπλα και τα χαλιά σας από αποχρωματισμούς. Ταυτόχρονα βοηθούν στο να μείνει σταθερή η θερμοκρασία του χώρου σας το καλοκαίρι, μειώνοντας το κόστος ψύξης και κλιματισμού.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το χαμηλός τους κόστος και την εύκολη τοποθέτηση σε σχεδόν οποιαδήποτε γυάλινη επιφάνεια ή υαλοπίνακα, καθιστούν τις κατάλληλες αντηλιακές μεμβράνες μια εξαιρετική επένδυση στο σπίτι σας ή στον επαγγελματικό σας χώρο!

Τι πρέπει να κάνετε για να επιλέξετε τις κατάλληλες αντηλιακές μεμβράνες για το χώρο σας

Οι  κατάλληλες αντηλιακές μεμβράνες λοιπόν  μπορούν να αναβαθμίσουν τον επαγγελματικό σας χώρο και να του προσφέρουν την απόλυτη προστασία από τις βλαβερές συνεπείς της συνεχούς έκθεσης στον ήλιο. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάτε ότι όπως ο κάθε χώρος είναι ιδιαίτερος και έχει τις δικές του ανάγκες, έτσι και τα διαφορετικά είδη αντηλιακών μεμβρανών είναι κατασκευασμένα για να αντιμετωπίζουν αυτές τις ανάγκες διαφορετικά. Για αυτό και παρακάτω θα δούμε έναν καλό τρόπο για να σιγουρευτείτε ότι επιλέγετε τις κατάλληλες αντηλιακές μεμβράνες για το δικό σας χώρο είναι ν’ ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα: 

Υπολογίστε τα οικονομικά και άλλα οφέλη

Πέρα από την αισθητική και άμεση πρακτική τους αξία, οι αντηλιακές μεμβράνες είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αυξήσετε την ενεργειακή αποδοτικότητα του χώρου σας, να εξοικονομήσετε χρήματα από το κόστος θέρμανσης και κλιματισμού, αλλά και να προστατεύσετε τα έπιπλα, τα χαλιά, ή τα προϊόντα σας από το χαρακτηριστικό “ξεθώριασμα” που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία UV.

Όλα αυτά είναι παράγοντες που πρέπει να συμπεριλάβετε στον αρχικό υπολογισμό σας. Ανάλογα με το χώρο σας και τις ανάγκες του, μπορεί να εκπλαγείτε θετικά από το τι οφέλη μπορεί να σας παρέχει η εγκατάσταση των κατάλληλων αντηλιακών μεμβρανών!

Εξερευνήστε και αποτυπώστε τις ανάγκες του χώρου σας

Οι βασικοί τρόποι με τους οποίους διαφέρουν οι ανάγκες του κάθε χώρου έχουν να κάνουν με το φωτισμό, την ιδιωτικότητα, και τη μόνωση. Ανάλογα με τις προτεραιότητές σας, είναι πιθανό να σας ταιριάζει καλύτερα διαφορετικό είδος αντηλιακής μεμβράνης.

Σε επαγγελματικούς χώρους με μεγάλη επιφάνεια υαλοπινάκων, για παράδειγμα, μπορεί η μόνωση να είναι προτεραιότητα, αλλά η ιδιωτικότητα όχι. Το αντίθετο μπορεί να συμβαίνει στο σπίτι σας ή σε έναν ιδιωτικό χώρο, όπου η προστασία της προσωπικής σας ζωής παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο.

Επιλέξτε το σωστό είδος αντηλιακής μεμβράνης

Εφόσον έχετε εντοπίσει το τι ακριβώς ζητάτε απ’ αυτές, μένει να επιλέξετε τις κατάλληλες αντηλιακές μεμβράνες ανάλογα με τον τύπο τους.

Για περισσότερες λεπτομέρειες θα ήταν καλό ν’ απευθυνθείτε σε κάποιον εξειδικευμένο επαγγελματία τοποθέτησης, αλλά σε γενικές γραμμές τα είδη αντηλιακής μεμβράνης είναι τα εξής τρία:

  • Οι ανακλαστικές μεμβράνες, ιδανικές για να διατηρούν σε χαμηλότερα επίπεδα τη θερμοκρασία του χώρου σας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.
  • Οι κεραμικές μεμβράνες, οι οποίες αποτελούν μια σφαιρική λύση για όλους τους χώρους.
  • Οι θερμομονωτικές μεμβράνες low-e (low emissivity), που παρέχουν μόνωση και κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών σε περιβάλλοντα με χαμηλές θερμοκρασίες.

Επιλέξτε τους σωστούς συνεργάτες για την τοποθέτησή τους

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των αντηλιακών μεμβρανών είναι το χαμηλό τους κόστος, ειδικά σε σχέση με το κόστος που θα είχε η πλήρης αντικατάσταση των υαλοπινάκων, αλλά και η εύκολη και γρήγορή τους τοποθέτηση.

Για να σιγουρευτείτε ότι εκμεταλλεύεστε τα πλεονεκτήματα αυτά στο έπακρο, αλλά και ότι όντως έχετε επιλέξει τις κατάλληλες αντηλιακές μεμβράνες για τις ανάγκες σας, είναι καλή ιδέα ν’ απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία που διαθέτει εξειδικευμένο συνεργείο τοποθέτησης – όπως, για παράδειγμα, στην Digiprint!

Μεταμορφώστε την αισθητική του χώρου σας και εξοικονομήστε χρήματα με τις κατάλληλες αντηλιακές μεμβράνες

Συνοψίζοντας, οι κατάλληλες αντηλιακές μεμβράνες μπορούν να προστατεύσουν το χώρο σας από αδιάκριτες ματιές χωρίς να εμποδίζουν το φυσικό φως, την περιουσία σας από φθορές και αποχρωματισμούς, αλλά και εσάς και τους αγαπημένους σας από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία UV. Εκτός αυτού μπορούν ενεργά να μειώσουν την ενεργειακή κατανάλωση του χώρου σας και να σας εξοικονομήσουν χρήματα, αφού λειτουργούν σαν εξαιρετικό μέσο μόνωσης,

Και τα πλεονεκτήματα δε σταματούν εκεί: οι αντηλιακές μεμβράνες υαλοπινάκων έχουν χαμηλό κόστος, μεγάλο χρόνο ζωής, και εύκολη και γρήγορη διαδικασία τοποθέτησης, και μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τόσο ιδιωτικών όσο και επαγγελματικών χώρων!

Για να μάθετε περισσότερα για τις κατάλληλες αντηλιακές μεμβράνες, αλλά και για τα αυτοκόλλητα για τζάμια γενικότερα, οι έμπειροι ειδικοί της Digiprint είναι πάντα στη διάθεσή σας για να δώσουν απάντηση σε κάθε σας ερώτηση και προβληματισμό.

Επικοινωνήστε μαζί μας!