Η δύναμη της εσωτερικής σήμανσης: μεταμορφώστε τον επαγγελματικό σας χώρο με επιγραφές εσωτερικού χώρου

Οι επιγραφές εσωτερικού χώρου είναι το μέσο για να κάνετε την επιχείρησή σας να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό. Στη μόνιμη αναζήτηση σας για το πώς να κάνετε το branding της επιχείρησής σας πιο έξυπνο, πιο αποτελεσματικό, πιο επαναστατικό, είναι συχνό (και αναμενόμενο!) να παραβλέπετε μερικά από τα πιο συμβατικά στοιχεία του. Είναι τα στοιχεία που είναι τόσο απαραίτητα, τόσο αυτονόητα, που συχνά καταλήγουν να γίνονται αόρατα.. 

Παρακάτω λοιπόν θα εξετάσουμε πώς οι αξία που έχουν οι επιγραφές εσωτερικού χώρου για την επιχείρησή σας ξεπερνά τον αυστηρά χρηστικό τους ρόλο, αλλά και πώς μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσετε το branding, την αισθητική και την ατμόσφαιρα του χώρου σας! 

Επιγραφές εσωτερικού χώρου: Η χρησιμότητα και η σημασία τους 

Όπως είπαμε, ο βασικός ρόλος της σήμανσης εσωτερικού χώρου είναι χρηστικός. Ο σκοπός της σήμανσης είναι να πληροφορήσει, να καθοδηγήσει ή να προειδοποιήσει.

Οι επιγραφές εσωτερικού χώρου, συνεπώς, είναι κατά κύριο λόγο:

Αναγνωριστικές, που υποδεικνύουν τη χρήση του εκάστοτε χώρου και τοποθετούνται συνήθως δίπλα ή πάνω από πόρτες.

Κατευθυντήριες, που κατευθύνουν τους χρήστες σε συγκεκριμένα σημεία, τμήματα, ή ορόφους του χώρου.

Πρώτης ανάγκης, που υποδεικνύουν περιοχές εξυπηρέτησης όπως τουαλέτες, κουτί πρώτων βοηθειών, πυροσβεστική φωλιά, έξοδος κινδύνου, κλπ.

Η αξία και η χρησιμότητά τους, όμως, όπως θα δούμε στη συνέχεια, δεν περιορίζονται απαραίτητα στα στενά αυτά πλαίσια. Οι επιγραφές εσωτερικού χώρου είναι ένας από τους πιο άμεσους τρόπους με τους οποίους έρχεστε σε επαφή με τους πελάτες σας. Για το λόγο αυτό έχουν και μια πιο βαθιά σημασία, η οποία ίσως δεν γίνεται προφανής με την πρώτη ματιά:

1. Κάνουν θετική και αξιομνημόνευτη πρώτη εντύπωση

Συχνά λέμε πως δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία για να κάνεις πρώτη εντύπωση. Είτε ισχύει αυτό είτε όχι, κανείς δεν μπορεί ν’ αρνηθεί τη σημασία της πρώτης εντύπωσης αυτής. Το πρώτο πράγμα που κάνουν οι πελάτες που επισκέπτονται το χώρο σας για πρώτη φορά είναι συχνά να ψάξουν κάποια πινακίδα ή επιγραφή για να τους βοηθήσει να προσανατολιστούν. Γι’ αυτό το λόγο οι επιγραφές εσωτερικούχώρου είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πρώτης εντύπωσης αυτής – και μια πολύ καλή ευκαιρία για να σιγουρευτείτε ότι θα είναι καλή!

2. Δημιουργούν μια αίσθηση ασφάλειας, άνεσης και εμπιστοσύνης

Αν θέλετε να χτίσετε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες σας, σημαντικό είναι να σιγουρευτείτε ότι η εμπειρία τους κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο χώρο σας είναι όσο το δυνατόν πιο θετική. Η σωστή σήμανση και τοποθέτηση επιγραφών εσωτερικού χώρου στα κομβικά σημεία του χώρου σας μπορεί να συμβάλλει σ’ αυτό, αφού επιτρέπει στους πελάτες και τους επισκέπτες σας να ξέρουν πού ακριβώς βρίσκονται ή να βρουν αυτό ακριβώς που ψάχνουν, χωρίς περιττές καθυστερήσεις και εκνευρισμό.

3. Συμβάλλουν στην αισθητική και την ατμόσφαιρα του χώρου σας

Στοιχεία όπως τα χρώματα, το design, οι γραμματοσειρές και η τυπογραφία της σήμανσης του χώρου σας παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο να δημιουργήσουν την επιθυμητή ατμόσφαιρα. Γι’ αυτό είναι καλή ιδέα να συμπεριλάβετε τις επιγραφές εσωτερικού χώρου στη διαδικασία της διακόσμησης καταστημάτων ή διακόσμησης γραφείων σας.

Επιπλέον, δεν σας εμποδίζει κανείς από το να αφήσετε πίσω τις συμβατικές πινακίδες και επιγραφές και να αφήσετε τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη. Μη διστάσετε να αντικαταστήσετε τις συνηθισμένες (και βαρετές!) επιγραφές του επαγγελματικού σας χώρου με επιγραφές plexiglass, ή ακόμα και αυτοκόλλητα τοίχου 3D. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να εκσυγχρονίσετε την όψη του χώρου σας με μοντέρνο design και να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα που εμπνέει!

Κερδίστε τις εντυπώσεις με ιδιαίτερες και αντισυμβατικές επιγραφές εσωτερικού χώρου

Οι επιγραφές εσωτερικού χώρου είναι αναπόσπαστο κομμάτι του επαγγελματικού χώρου σας, αλλά ο ρόλος τους δεν περιορίζεται στη χρηστική τους αξία. Απεναντίας, αποτελούν εξαιρετική ευκαιρία για να δώσετε χαρακτήρα στο χώρο σας, να ενισχύσετε το brand image σας, να κάνετε εξαιρετική πρώτη εντύπωση, αλλά και να δημιουργήσετε φιλόξενη ατμόσφαιρα για τους πελάτες σας!

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη δύναμη της εσωτερικής σήμανσης και τα οφέλη που μπορούν να παρέχουν οι κατάλληλες επιγραφές εσωτερικού χώρου στην επιχείρησή σας, μη διστάσετε! Οι έμπειροι ειδικοί της Digiprint είναι εδώ για να δώσουν απάντηση σε κάθε σας ερώτηση!

Επικοινωνήστε μαζί μας!