Εταιρική ταυτότητα και retail branding: δείξτε στον κόσμο ποιοι είστε με τον πιο ουσιαστικό και αξιομνημόνευτο τρόπο

Η εταιρική ταυτότητα μιας επιχείρησης είναι η γενική εικόνα που προβάλει προς το κοινό, προς τους μετόχους της, τους εργαζόμενους, τους πελάτες της, τους ανταγωνιστές της, και την αγορά γενικότερα. Μια ισχυρή εταιρική ταυτότητα μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας να χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης, να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα του brand σας, αλλά και να ενισχύσει την ανάπτυξή της.

Ένας εξαιρετικός τρόπος να κάνετε την εταιρική ταυτότητα της επιχείρησής σας να ξεχωρίζει είναι το retail branding, δηλαδή η διακόσμηση καταστημάτων. Παρακάτω θα εμβαθύνουμε στη σημασία της εταιρικής ταυτότητας και στο πώς το retail branding μπορεί να αποτελέσει το βασικό της όχημα.

Τι σημαίνει εταιρική ταυτότητα και γιατί είναι σημαντική για την επιχείρησή σας;

Συχνά όταν ακούει κανείς “εταιρική ταυτότητα”, αυτομάτως το μυαλό του πηγαίνει σε πράγματα όπως το logo της, το tagline της, ή το σλόγκαν κάποιας διαφημιστικής της καμπάνιας. Στην πραγματικότητα όμως, η εταιρική ταυτότητα (corporate identity) αφορά πολύ περισσότερα: είναι το DNA της επιχείρησης και βρίσκεται σε κάθε κομμάτι της: στις αξίες της, στους στόχους της, στη βασική αποστολή της, στην κουλτούρα και τη φιλοσοφία της.

Η εταιρική ταυτότητα της επιχείρησής σας είναι αυτό που τη διαφοροποιεί από τους ανταγωνιστές σας και δημιουργεί έναν μοναδικό πυρήνα, γύρω από τον οποίο μπορεί να συσπειρωθεί το κοινό, οι πελάτες, οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες σας και να χτίσουν μια ειλικρινή σχέση εμπιστοσύνης.

Συνεπώς, το να έχετε ξεκάθαρη και ισχυρή εταιρική ταυτότητα είναι πολύ βασικό για να χτίσετε ένα ισχυρό brand που θα τραβήξει την προσοχή του κοινού, της αγοράς και των πελατών σας.

Τι είναι το retail branding;

Το retail branding είναι η απεικόνιση μιας επιχείρησης στην κοινή γνώμη και την αγορά, και εκφράζεται μεταξύ άλλων μέσα από:

  • Το logo design, τη χρωματική παλέτα και την τυπογραφία
  • Το design της συσκευασίας των προϊόντων
  • Τη διακόσμηση και τη διαρρύθμιση του εσωτερικού των καταστημάτων
  • Τις βιτρίνες, τα stand και τις επιγραφές των καταστημάτων
  • Tη γενικότερη αισθητική και τον οπτικό σχεδιασμό κάθε πτυχής της επιχείρησης
RETAIL5

Πώς επηρεάζει το retail branding την εταιρική ταυτότητά σας;

Στο σύνολό του, το retail branding είναι σημαντικό κομμάτι της ταυτότητας της επιχείρησης, γιατί δημιουργεί μια συνεπή, σταθερή εικόνα την οποία η επιχείρηση προβάλλει στο κοινό της – πράγμα πολύ σημαντικό για τη δημιουργία αναγνωρισιμότητας και εμπιστοσύνης στο brand.

Μια ισχυρή εταιρική ταυτότητα και παρουσία που έχει δημιουργηθεί μέσα από προσεκτικό retail branding μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες σας να θυμούνται και να αναγνωρίζουν καλύτερα το brand σας, και εν συνεχεία να βοηθήσουν στην εδραίωση και την ανάπτυξή του.

Επενδύστε στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας με τον πιο δημιουργικό τρόπο

Αν η σταθερή και υγιής ανάπτυξη της επιχείρησής σας είναι ένας από τους στόχους σας, τότε το retail branding μπορεί να αποτελέσει ακρογωνιαίο λίθο για την επίτευξή τους.

Χάρη σ’ αυτό θα μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό μήνυμα, να ξεχωρίσετε από τους ανταγωνιστές σας, να προσελκύσετε νέους πελάτες και να εδραιωθείτε στην αγορά.

Αυτό, φυσικά, θα σας επιτρέψει να αυξήσετε τα έσοδα της επιχείρησής σας, αλλά και να την αναπτύξετε με νέους τρόπους και προς νέες κατευθύνσεις.

RETAIL12

Πώς μπορεί η Digiprint να με βοηθήσει με το retail branding της επιχείρησής μου;

Με την 20ετή της εμπειρία στο χώρο, η Digiprint μπορεί να αποτυπώσει τη μοναδικότητα του brand μέσα από τη διακόσμηση καταστημάτων λιανικής, ακολουθώντας μια μοναδική φιλοσοφία δημιουργικού και ευφάνταστου visual merchandising.

Αναλαμβάνει κατά παραγγελία το σχεδιασμό, την παραγωγή, τη διανομή, την τοποθέτηση και τη συντήρηση μιας πληθώρας στοιχείων retail branding, μεταξύ των οποίων:

Όλα αυτά, φυσικά, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά καινοτόμα, ασφαλή και πιστοποιημένα υλικά κορυφαίας ποιότητας, τα οποία εξασφαλίζουν υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα!

Ενισχύστε την εταιρική σας ταυτότητα με τη βοήθεια του retail branding

Η προσεκτικά σχεδιασμένη εταιρική ταυτότητα είναι βασικό συστατικό της επιτυχία κάθε επιχείρησης. Η ανάπτυξή της με τη βοήθεια του retail branding μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας να εμπνεύσει εμπιστοσύνη, να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα του brand σας, να προσελκύσει νέους πελάτες και να εδραιωθεί στην αγορά και στα μάτια του κοινού. Όλα αυτά με τη σειρά τους, φυσικά, οδηγούν σε αυξημένες πωλήσεις και ρυθμούς ανάπτυξης!

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το retail branding για να ενισχύσετε την εικόνα και την εταιρική ταυτότητα της επιχείρησής σας, επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα!