Εσωτερική διακόσμηση επαγγελματικού χώρου – 5 τρόποι να αναβαθμίσετε το γραφείο σας και τον εργασιακό σας χώρο

Στον επαγγελματικό κόσμο ο ανταγωνισμός κυριαρχεί ολο και περισσότερο. Είναι λοιπόν, σημαντικότερο από ποτέ για τις επιχειρήσεις να εκμεταλλεύονται στο έπακρο κάθε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Μεταξύ άλλων, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις επενδύουν στην εσωτερική διακόσμηση επαγγελματικών χώρων. Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που να αντικατοπτρίζει με αυθεντικότητα το brand, τις αξίες και τη φιλοσοφία τους. Σκεφτείτε κάτι αντίστοιχο του Retail Branding και της διακόσμησης καταστημάτων.

Ένας καλοσχεδιασμένος επαγγελματικός χώρος ή γραφείο όχι μόνο μπορεί να έχει μεγάλο θετικό αντίκτυπο σε παράγοντες όπως η παραγωγικότητα των εργαζομένων σας. Επιπλέον, μπορεί εύκολα και άμεσα να δημιουργήσει θετική εντύπωση και εικόνα στους πελάτες σας.

Παρακάτω θα εξερευνήσουμε τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα που παρέχει σε μια επιχείρηση η εσωτερική διακόσμηση επαγγελματικών χώρων. Θα δούμε επίσης και μερικούς πρακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να την εκμεταλλευτείτε στο έπακρο!

Τα πλεονεκτήματα της εσωτερικής διακόσμησης επαγγελματικών χώρων

Από την επιλογή χρωμάτων και φωτισμού μέχρι τα έπιπλα και τα διακοσμητικά στοιχεία, η εσωτερική διακόσμηση γραφείου και επαγγελματικού χώρου μπορεί να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες ανάγκες και το μοναδικό χαρακτήρα της επιχείρησής σας.

Ένα σωστά διακοσμημένο περιβάλλον που ταιριάζει στο brand σας μπορεί να αποτελέσει καταλύτη για δημιουργικότητα, παραγωγικότητα και επιτυχία!

Συγκεκριμένα, αυτά είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει στην επιχείρησή σας:

Αυξημένη παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα

Το design και η διαρρύθμιση του εργασιακού περιβάλλοντος μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αποτελεσματικότητα, την παραγωγικότητα, αλλά και τη δημιουργικότητα των εργαζομένων. Χρησιμοποιώντας την εσωτερική διακόσμηση επαγγελματικών χώρων, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα λειτουργικό και ταυτόχρονα οπτικά ευχάριστο περιβάλλον. Αυτό αναμφισβήτητα  θα συνεισφέρει στη θετική διάθεση, αλλά και την σωματική και πνευματική ευεξία των εργαζομένων. 

Ο καλός φωτισμός, για παράδειγμα, μπορεί να βοηθήσει στο να κουράζονται λιγότερο και να συγκεντρώνονται καλύτερα. Τα εργονομικά σχεδιασμένα έπιπλα μπορούν να τους κάνουν να νιώσουν πιο άνετα μετά από πολλές ώρες εργασίας. Επιπλέον, η χρήση φυσικών υλικών και διακοσμητικών φυτών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες.

Συλλογικά, όλα τα παραπάνω οδηγούν σε αυξημένη παραγωγικότητα, δημιουργικότητα και αποτελεσματικότητα.

DIAKOSMHSH GRAFEION 04 min

Ισχυρότερο brand image και company culture

Η εσωτερική διακόσμηση που βρίσκεται σε αρμονία με τις αξίες, τους στόχους και το χαρακτήρα ενός brand είναι ένα ισχυρό εργαλείο στη δημιουργία ενός συνεπούς και ισχυρού brand image. Δίνει στην εταιρεία μια ταυτότητα μοναδική και άμεσα αναγνωρίσιμη από τους πελάτες σας.

Η στρατηγική χρήση των χρωμάτων, των τυπογραφικών στοιχείων και της διακόσμησης, αλλά και η δημιουργικότητα στο design, μπορούν να ισχυροποιήσουν αυτή την ταυτότητα ακόμα περισσότερο. Μπορούν επίσης να δώσουν στο company culture της επιχείρησής σας έναν αυθεντικό χαρακτήρα. Έτσι, οι εργαζόμενοί σας θα μπορέσουν να ταυτιστούν και να νιώσουν οικειότητα ευκολότερα.

Ο στόχος, εν τέλει, του brand image σας είναι να διαφοροποιήσει την επιχείρησή σας από τον ανταγωνισμό και να σας βοηθήσει να προβάλλετε καθαρότερα το brand message σας. Η εσωτερική διακόσμηση των γραφείων και των επαγγελματικών σας χώρων μπορεί να συνεισφέρει σ’ αυτό με τρόπο ουσιώδη.

Πιο θετικό περιβάλλον για πελάτες και εργαζόμενους

Η βελτίωση της παραγωγικότητας και η ισχυροποίηση του brand image, είναι κύρια πλεονεκτήματα της εσωτερικής διακόσμησης των γραφείων και των εργασιακών χώρων. Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζουν στη δημιουργία ενός πιο ευχάριστου και θετικού περιβάλλοντος για τους εργαζόμενους και τους πελάτες. 

Εξετάζοντας προσεκτικά τις ανάγκες και των δύο μπορείτε να δημιουργήσετε ένα χώρο και μια ατμόσφαιρα που είναι άνετη και φιλόξενη και εμπνέει καλή διάθεση και επικοινωνία.

Για τους πελάτες, μια προσεγμένη αίθουσα αναμονής μπορεί να ενισχύσει την αίσθηση επαγγελματισμού και να τους προδιαθέσει θετικά. Επίσης, τα απαλά χρώματα και τα βολικά καθίσματα μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή τους και να οδηγήσουν σε καλύτερες επαγγελματικές σχέσεις.

Για τους εργαζόμενους, η ευκαιρία να συμμετέχουν στη διακόσμηση και τη διαμόρφωση του εργασιακού τους περιβάλλοντος μπορεί να μειώσει το άγχος και να προάγει την αίσθηση του ανήκειν. Τους δίνει τη δυνατότητα να συσφίξουν τις σχέσεις τους με τους άλλους εργαζόμενους, αλλά και με την επιχείρηση.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

5 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αναβαθμίσετε τον εργασιακό σας χώρο

Ψάχνετε πρακτικούς τρόπους για να βελτιώσετε τον εργασιακό σας χώρο και να εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα που μπορεί να σας παρέχει η διακόσμηση εσωτερικών χώρων; Παρακάτω θα βρείτε μερικές ιδέες που μπορείτε να εφαρμόσετε άμεσα, εύκολα και οικονομικά: 

1. Ταπετσαρίες τοίχου

Η επένδυση των επαγγελματικών χώρων της επιχείρησής σας με ταπετσαρίες τοίχου μπορεί να ανανεώσει τη διακόσμηση και την αισθητική τους. Μπορεί επίσης να τους χαρίσει μια φιλόξενη, κομψή και ελκυστική εικόνα.

Επιπλέον, σε αντίθεση με την απλή βαφή, η εικόνα αυτή μπορεί πολύ εύκολα να προσαρμοστεί στον ιδιαίτερο και μοναδικό χαρακτήρα της επιχείρησής σας, ενισχύοντας το brand image της.

2. Αυτοκόλλητα τοίχου

Όπως οι ταπετσαρίες, έτσι και τα αυτοκόλλητα τοίχου είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να διακοσμήσετε το χώρο σας με μοναδικό τρόπο. Έτσι συνεισφέρετε, στο να έχει μια εικόνα συνεπή και σύμφωνη με το χαρακτήρα της εταιρείας σας.

Ταυτόχρονα τα αυτοκόλλητα τοίχου μπορούν εύκολα να κάνουν το χώρο σας να ξεχωρίσει, διαφοροποιώντας την επιχείρησή σας από τον ανταγωνισμό με την πρώτη κιόλας ματιά.

3. Αμμοβολή σε τζάμι και αυτοκόλλητα αμμοβολής

H αμμοβολή σε τζάμι και τα αυτοκόλλητα αμμοβολής σε βιτρίνες και εσωτερικές επιφάνειες από γυαλί εξασφαλίζουν ένα μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα για κάθε είδους επαγγελματικό χώρο.

Παράλληλα εξασφαλίζουν μια αίσθηση ιδιωτικότητας για τους εργαζόμενους και τους πελάτες σας, χωρίς όμως να εμποδίζουν τη διάχυση του φυσικού φωτός στο χώρο.

4. Εφαρμογές με αυτοκόλλητες μεμβράνες 3Μ

Ίσως οι πιο άμεσες, οικονομικές και ευέλικτες λύσεις στις αρχιτεκτονικές και διακοσμητικές ανάγκες της επιχείρησής σας. Οι εφαρμογές με αυτοκόλλητες μεμβράνες 3Μ μπορούν να σας βοηθήσουν να μεταμορφώσετε το χώρο σας με μια πληθώρα τρόπων.

Επιλέξτε ανάμεσα στις διακοσμητικές μεμβράνες 3M Di Noc, τις μεμβράνες γυάλινων επιφανειών 3M Fasara, τις αντιηλιακές μεμβράνες και τις μεμβράνες ασφαλείας και προστασίας υαλοπινάκων. Κάθε μια από τις μεμβράνες 3M μπορούν να σας βοηθήσουν να λύσετε πρακτικά προβλήματα και ταυτόχρονα να δημιουργήσετε ένα ελκυστικό περιβάλλον στον εργασιακό σας χώρο. 

5. Διακόσμηση με πίνακες και έργα τέχνης σε καμβά

Στον τομέα της διακόσμησης εσωτερικών χώρων κύριος στόχος είναι να δημιουργήσει ένα όμορφο περιβάλλον που ταυτόχρονα είναι συνεπές με το brand image της επιχείρησης. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από την εκτύπωση σε καμβά. 

Χάρη στις σύγχρονες τεχνικές εκτύπωσης υψηλής ανάλυσης που είναι πλέον στη διάθεσή σας, κάθε τοίχος της επιχείρησής σας μπορεί πλέον να είναι διακοσμημένος με ένα πίνακα ή έργο τέχνης της επιλογής σας!

Φτιάξτε ένα όμορφο επαγγελματικό περιβάλλον, όπως το θέλετε εσείς!

Η εσωτερική διακόσμηση επαγγελματικών χώρων και γραφείων, όπως και το retail brandingμπορούν να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα όμορφο, ευχάριστο και υγιές περιβάλλον. Ένα περιβάλλον που θα προωθεί κυρίως τη δημιουργικότητα, την παραγωγικότητα και την επικοινωνία. Ταυτόχρονα μπορεί να σας βοηθήσει να ισχυροποιήσετε το brand image της επιχείρησής σας, να την κάνετε να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό, και να δημιουργήσει θετική προδιάθεση στους συνεργάτες και τους πελάτες σας.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς μπορείτε να μεταμορφώσετε τον επαγγελματικό σας χώρο σε ένα περιβάλλον όμορφο, σύγχρονο και παραγωγικό, επικοινωνήστε μαζί μας, πείτε μας τα πάντα για την επιχείρησή σας και τις ανάγκες της, κι αφήστε τα υπόλοιπα σε μας!