Επαγγελματικές εκθέσεις 2023: ξεχωρίστε από τον ανταγωνισμό με την πρώτη ματιά!

Ο λόγος για τον οποίο μια επιχείρηση συμμετέχει σε επαγγελματικές εκδηλώσεις είναι για να έρθει σε επαφή με την αγορά και το κοινό της, να προβάλει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της και να δημιουργήσει νέες σχέσεις με πιθανούς πελάτες, συνεργάτες, και influencers του χώρου.  

Για να επωφεληθεί μια επιχείρηση από τις ευκαιρίες που της παρέχει η συμμετοχή στις επαγγελματικές εκδηλώσεις, θα πρέπει πρώτα να κεντρίσει την προσοχή του κοινού, να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό και να δώσει λόγους στους επισκέπτες της έκθεσης να αλληλεπιδράσουν μαζί της. Και δεν υπάρχει αποτελεσματικότερο εργαλείο για να το πετύχει αυτό από το ίδιο το εκθεσιακό της περίπτερο!  

Γιατί είναι σημαντική η συμμετοχή της επιχείρησης σας στις επαγγελματικές εκδηλώσεις; 

Εάν αναρωτιέστε ποια είναι τα οφέλη με την συμμετοχή της επιχείρησης σας στις επαγγελματικές εκδηλώσεις,  έρευνες έχουν αναδείξει μερικά από τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής σε αυτές:

  • Το 88% των επιχειρήσεων που συμμετέχουν σε εκθέσεις, το κάνουν για να αυξήσουν την αναγνωρισιμότητά τους (brand awareness).
  • Το 85% λέει πως ταυτόχρονα ελπίζει σε αύξηση των leads και των πωλήσεών τους.

Από την άλλη:

  • Το 92% των επισκεπτών πηγαίνει σε εκθέσεις με σκοπό να εξερευνήσει την αγορά και να ανακαλύψει νέα προϊόντα και υπηρεσίες.
  • Σχεδόν οι μισοί (46%) είναι επαγγελματίες σε θέσεις senior management, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία (82%) είναι σε θέση να λάβει αποφάσεις για την αγορά νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Για να επωφεληθεί μια επιχείρηση από τις ευκαιρίες που της παρέχει η συμμετοχή σε μια έκθεση, θα πρέπει πρώτα να κεντρίσει την προσοχή του κοινού, να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό και να δώσει λόγους στους επισκέπτες της έκθεσης να αλληλεπιδράσουν μαζί της. Και δεν υπάρχει αποτελεσματικότερο εργαλείο για να το πετύχει αυτό από το ίδιο το εκθεσιακό της περίπτερο!

Ξεχωρίστε με την πρώτη ματιά από τον ανταγωνισμό στις επαγγελματικές εκδηλώσεις!

Στο θέμα της προβολής και τη διαφήμισης, οι επιχειρήσεις που έχουν σαν στόχο να είναι ανταγωνιστικές ψάχνουν πάντα νέους τρόπους να ξεχωρίσουν και να ταράξουν τα νερά στο χώρο τους. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στο design του διαφημιστικού τους μηνύματος, το οποίο συχνά το αγνοούν πλήρως: το χρώμα. 

Η στρατηγική χρήση του χρώματος στην προβολή και τη διαφήμιση μπορεί να έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο στο πώς το κοινό σας εκλαμβάνει και αντιμετωπίζει το brand σας και το μήνυμά του. Τα χρώματα και οι συνδυασμοί τους μπορούν να επηρεάσουν την ψυχολογία και να προκαλέσουν συγκεκριμένες επιθυμητές αντιδράσεις και συνειρμούς.Επομένως είναι σημαντικό να δοθεί η ανάλογη προσοχή στην οργάνωση και σχεδίαση του χώρου πριν διεξαχθουν κάθε τύπου επαγγελματικές εκδηλώσεις. 

Το αντικείμενο που εξετάζει το πώς λειτουργεί ο μηχανισμός αυτός λέγεται θεωρία χρωμάτων. Αποκτώντας καλύτερη κατανόηση του πώς λειτουργεί θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το χρώμα στρατηγικά. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να επικοινωνήσετε καλύτερα το μήνυμά σας και θα δημιουργήσετε ένα ισχυρότερο brand identity για την επιχείρησή σας. 

Ας εξετάσουμε λοιπόν πώς μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τη θεωρία χρωμάτων στην προβολή και τη διαφήμιση για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας στις επαγγελματικές εκδηλώσεις!  

Επαγγελματικές Εκθέσεις

Κάντε το εκθεσιακό σας περίπτερό στις επαγγελματικές εκδηλώσεις αξέχαστο!

Για να κάνετε το εκθεσιακό σας περίπτερο στις επαγγελματικές εκδηλώσεις να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό πρέπει να κάνετε τις κατάλληλες ενέργειες. Το περίπτερο σας πρέπει όχι μόνο να επικοινωνεί αποτελεσματικά το brand message της επιχείρησής σας, αλλά και να προσελκύει και προσοχή του κοινού. Εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες που σας παρέχει η ψηφιακή εκτύπωση μεγάλων διαστάσεων και κάντε το εκθεσιακό σας περίπτερο να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό. Αυτοί είναι μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε: 

 Διαλέξτε τις κατάλληλες εικόνες, χρώματα και γραμματοσειρές για το εκθεσιακό σας περίπτερο

Το εκθεσιακό σας περίπτερο πρέπει να αντικατοπτρίζει και να επικοινωνεί ξεκάθαρα το brand message της επιχείρησής σας στο κοινό, με τρόπους που να τραβάνε αμέσως τα βλέμματα. Δημιουργώντας μια μοναδική ταυτότητα για την επιχείρησή σας, όχι μόνο καταφέρνετε να αποτυπωθείτε στο μυαλό του κοινού αλλά μπαίνετε και ακόμη πιο δυναμικά και στον χώρο αγοράς. 

Αυτό μπορείτε να το καταφέρετε μέσω του design, των χρωμάτων και των γραμματοσειρών, αλλά και μέσω του πώς όλα αυτά αποτυπώνονται στο εκθεσιακό περίπτερο, τα banners, τα backdrops και το υπόλοιπο προωθητικό υλικό σας στις επαγγελματικές εκδηλώσεις αποτελούν αντιπροσωπευτικό υλικό της δουλειάς σας.

Σωστή αλληλεπίδραση με το κοινό 

Χρησιμοποιείστε προσφορές και giveaways για να τραβήξετε το ενδιαφέρον του κοινού και να του δώσετε κίνητρο να επισκεφτεί το εκθεσιακό σας περίπτερο και να μάθει περισσότερα για την επιχείρηση και τα προϊόντα σας. Σιγουρευτείτε ότι τα κίνητρα αυτά αποτυπώνονται στο προωθητικό υλικό σας με τρόπο ξεκάθαρο και εντυπωσιακό!

Δραστηριότητες όπως παιχνίδια, quizzes, και διαγωνισμοί όχι μόνο μπορούν να προσελκύσουν μεγαλύτερο μέρος του κοινού στο εκθεσιακό σας περίπτερο, αλλά μπορούν να αυξήσουν το engagement με το rand σας και να κάνουν την παρουσία της επιχείρησής σας αξιομνημόνευτη!

Επιστρατεύστε τη βοήθεια των ειδικών!

Όσο ενδιαφέρουσα και επικερδής μπορεί να είναι για την επιχείρησή σας, η συμμετοχή σε εκθέσεις είναι ταυτόχρονα μια δύσκολη διαδικασία που απαιτεί εμπειρία και προσοχή στη λεπτομέρεια.

Επικεντρωθείτε σ’ αυτά που έχουν πραγματικά σημασία – στο να χτίσετε δηλαδή ουσιώδεις σχέσεις με το κοινό σας και να αποκτήσετε leads για νέους πελάτες, κι αφήστε το κομμάτι της οργάνωσης στους ειδικούς. Επιλέξτε τους σωστούς συνεργάτες, επωφεληθείτε από την εμπειρία τους, και κερδίστε όσο περισσότερα μπορείτε από τη συμμετοχή σας στην έκθεση!

Οι ειδικοί της Digiprint έχουν τεράστια εμπειρία στην ψηφιακή εκτύπωση μεγάλων διαστάσεων και στις εφαρμογές της στα εκθεσιακά περίπτερα, το event branding, τα rollup banners, αλλά και τα συστήματα προβολής όλων των ειδών! 

Μονοπωλήστε το ενδιαφέρον των πελατών σας στις επαγγελματικές εκθέσεις με τη δύναμη των ψηφιακών εκτυπώσεων!

Αν θέλετε να προβάλλετε την επιχείρησή σας στις επαγγελματικές εκθέσεις του κλάδου σας, αλλά σας ανησυχεί το πώς θα σχεδιάσετε και θα στήσετε το εκθεσιακό περίπτερο και το υπόλοιπο προωθητικό υλικό σας, μην ανησυχείτε – η Digiprint είναι ο συνεργάτης που χρειάζεστε.

Για να μάθετε περισσότερα για τις επαγγελματικές εκδηλώσεις αλλά και για άλλες υπηρεσίες σχετικά με τον επαγγελματικό σας χώρο, διαβάστε τα νέα μας!  

Επικοινωνήστε μαζί μας, πείτε μας τα πάντα για την επιχείρησή σας, κι αφήστε τα υπόλοιπα πάνω μας!