Διοργάνωση Εκδηλώσεων: 3+1 tips για να προωθήσετε την επιχείρησή σας με τη δύναμη του event marketing

Με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και τη δύναμη του event branding και event marketing μπορείτε να δημιουργήσετε μοναδικές εμπειρίες για το κοινό σας. Χτίζοντας ουσιώδεις σχέσεις, αλλά και αφήνοντας στους πιθανούς πελάτες σας αξέχαστες εντυπώσεις, θα καταφέρετε να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο brand. 

Σε ένα περιβάλλον τόσο ανταγωνιστικό όσο το σύγχρονο, είναι πολύ σημαντικό για κάθε επιχείρηση να βρίσκει όλο και περισσότερους τρόπους να συνδέεται με το καταναλωτικό κοινό της. Στην Digiprint γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα τι μπορεί να προσφέρει στην επιχείρησή σας η διοργάνωση εκδηλώσεων, αφού έχουμε πολυετή πείρα για επαγγελματικές και εταιρικές διοργανώσεις.  

Η δύναμη της διοργάνωσης εκδηλώσεων και του event marketing

Η διοργάνωση εκδηλώσεων είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεχωρίσει η επιχείρηση σας από το “θόρυβο” της συνεχούς ψηφιακής διαφήμισης. Μέσω αυτών η επιχείρηση σας θα συναντηθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τους καταναλωτές επισυνάπτοντας μαζί τους πραγματικές, ουσιαστικές σχέσεις.  

Πέραν αυτού, η αποτελεσματικότητα της διοργάνωσης εκδηλώσεων ως εργαλείο event marketing αποτυπώνεται το ίδιο καλά και με αριθμούς:

  • Το 80% των marketers πιστεύουν ότι οι διοργανώσεις είναι πολύ σημαντικές για την επιτυχία μιας επιχείρησης.
  • Το 61% των marketers χρησιμοποιούν τα events ως το σημαντικότερο εργαλείο τους.
  • Το 98% των καταναλωτών λέει πως είναι πιθανότερο να προβεί σε αγορές μετά από τη συμμετοχή σε κάποιο event ή παρουσίαση προϊόντος.
  • Το 48% των brands που κάνει event marketing επιτυγχάνει μ’ αυτό ROI της τάξης του 300% με 500%.

(Πηγή)

Πως να προωθήσετε την επιχείρησή σας με τη δύναμη του event marketing 

Η συμμετοχή στη διοργάνωση εκδηλώσεων αποτελεί μια ισχυρή στρατηγική για κάθε επιχείρηση. Με αυτήν παρέχονται στην επιχείρηση μοναδικές δυνατότητες που θα αυξήσουν την αναγνωρισιμότητά της και κατά συνέπεια την αποδοτικότητα αυτής. Οι εκδηλώσεις προσφέρουν άμεση επικοινωνία των επιχειρήσεων με τους καταναλωτές. Έτσι, η εταιρεία θα καταφέρει να δημιουργήσει μελλοντικά ένα δυναμικό κοινό, αλλά και να γνωρίσει νέους συνεργάτες και ανταγωνιστές. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μια συνολική εικόνα για τους ανταγωνιστές στην αγορά αλλά και για την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει η επιχείρησή σας. 

Θέλετε κι εσείς να χρησιμοποιήσετε τη διοργάνωση εκδηλώσεων σαν όχημα ανάπτυξης της επιχείρησής σας και να πετύχετε τους στόχους σας; Παρακάτω θα βρείτε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χτίσετε γερές βάσεις για τη στρατηγική σας!  

1. Κατανοήστε καλά το κοινό στο οποίο απευθύνεστε

Η προσεκτική έρευνα και η καλή κατανόηση του κοινού σας θα σας επιτρέψει να προσελκύσετε τους σωστούς ανθρώπους. Η εις βάθος ανάλυση των αναγκών και των προτιμήσεων του δημογραφικού στο οποίο απευθύνεστε θα σας βοηθήσει στην διοργάνωση εκδηλώσεων. Θα σας επιτρέψει να οργανώσετε μια εκδήλωση που πραγματικά θα τους ενθουσιάσει, μεγιστοποιώντας έτσι τα αποτελέσματα της στρατηγικής event marketing σας.  

Το να ορίσετε με ακρίβεια το τι συγκεκριμένα αποτελέσματα θέλετε να έχει το event marketing σας θα σας βοηθήσει πολύ στο σχεδιασμό και την εκτέλεση των events και των εκδηλώσεών σας. Σιγουρευτείτε ότι οι στόχοι σας συμφωνούν με τη γενικότερη στρατηγική marketing σας, ότι είναι ξεκάθαροι, πραγματοποιήσιμοι, αλλά και μετρήσιμοι. Έτσι θα μπορέσετε πολύ πιο εύκολα να βρείτε τους τρόπους να τους πραγματοποιήσετε.

2. Δημιουργήστε ενδιαφέρον για την εκδήλωσή σας και χαρίστε αξιομνημόνευτες εμπειρίες 

Για να αποδειχθεί αποτελεσματική η εκδήλωση που θα προγραμματίσετε, ο καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε πειστικά και αποτελεσματικά διαφημιστικά μηνύματα. Επικεντρωθείτε στο να επικοινωνήσετε στο κοινό σας τι μπορεί να περιμένει από τα events σας, αλλά και τι θα κερδίσει με το να τα παρακολουθήσει. Επίσης σημαντικό είναι να προσαρμόσετε τα μηνύματά σας στις ανάγκες και τις προτιμήσεις του κοινού σας, αφού έτσι θα προσελκύσετε περισσότερους, αλλά και πιο ενθουσιώδεις πιθανούς πελάτες.

Το σημαντικότερο ίσως για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα μέσα από τη διοργάνωση εκδηλώσεων είναι το να δημιουργήσετε μοναδικές και αξέχαστες εμπειρίες για τους συμμετέχοντες. Τέτοιες, που να ευθυγραμμίζονται με τα πιστεύω και τις αξίες του brand σας. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό, να έρθετε πιο κοντά στο κοινό σας και να δημιουργήσετε μαζί του αυθεντικές σχέσεις που αντέχουν στο χρόνο. 

διοργάνωση εκδηλώσεων | Event Marketing

3. Χρησιμοποιείστε όλα τα κανάλια του digital marketing στο έπακρο

Το digital marketing αποτελεί την ιδανική στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσετε εάν επιθυμείτε να επιτύχετε την προώθηση των υπηρεσιών σας. Εάν θέλετε το μήνυμά σας να φτάσει σε όσο μεγαλύτερο μέρος του καταναλωτικού κοινού σας γίνεται, είναι σημαντικό να αξιοποιήσετε όλες τις δυνατότητες που σας παρέχει το digital marketing 

Χρησιμοποιείστε τα social media, το email marketing και το content marketing για να δημιουργήσετε hype για τη διοργάνωση εκδηλώσεων σας. Συνεργασία με influencers, δημιουργία βίντεο και διαφημίσεων είναι επίσης μερικές από τις ενέργειες που θα βοηθήσουν την επιχείρηση σας να εκτοξευθεί. Με αυτόν τον τρόπο θα προσελκύσετε περισσότερους επισκέπτες, αλλά και θα μοιραστείτε μαζί τους σχετικές πληροφορίες και περιεχόμενο που θα τους φέρει πιο κοντά στο brand σας.  

4. Σχεδιάστε εντυπωσιακό προωθητικό υλικό και απογειώστε τη διοργάνωση της εκδήλωσης σας 

Για να τραβήξετε τα βλέμματα και να κερδίσετε τις εντυπώσεις στα event σας, βασικό είναι να το προωθητικό υλικό σας να είναι υψηλής ποιότητας και καλοσχεδιασμένο. Χρησιμοποιείστε χρώματα, γραφιστικά και γραμματοσειρές που να ενισχύουν το μήνυμά σας και να ταιριάζουν στη θεματική των διοργανώσεων και των εκδηλώσεών σας. Διακοσμήστε το κατάστημα καταλλήλως χρησιμοποιώντας rollup banners, ταπετσαρίες τοίχου αλλά και φωτεινές επιγραφές και τραβήξτε την προσοχή. Έτσι θα πετύχετε υψηλότερο brand visibility, θα προσεγγίσετε περισσότερους επισκέπτες, και θα αφήσετε έντονες εντυπώσεις στο μυαλό τους ακόμα και μετά τη λήξη των events.

Αν έχετε ήδη πραγματοποιήσει εκδηλώσεις για την επιχείρησή σας, τότε γνωρίζετε ότι είναι μια διαδικασία η οποία μπορεί να αποδειχτεί κοστοβόρα, χρονοβόρα και περίπλοκη. Γι’ αυτό το λόγο το μυστικό για ένα πραγματικά επιτυχημένο εταιρικό event είναι το να έχετε στο πλάι σας τους σωστούς συνεργάτες.  

Η διοργάνωση εκδηλώσεων με την συνεργασία της Digiprint  

Από το design και την εκτύπωση μέχρι την οργάνωση και την τοποθέτηση του προωθητικού υλικού στο χώρο της εκδήλωσης, στη Digiprint έχουμε πλούσια εμπειρία σε κάθε βήμα για τη διοργάνωση εκδηλώσεων.  

Με τη δική μας συνεργασία θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε αυτή την εμπειρία στο έπακρο. Αφήστε πάνω μας τα διαδικαστικά και επικεντρωθείτε σ’ αυτό που έχει πραγματικά σημασία. Στην αλληλεπίδραση με το κοινό σας και στη δημιουργία αξέχαστων εντυπώσεων!Η διοργάνωση εκδηλώσεων με την βοήθεια μας θα γίνει μια αξέχαστη εμπειρία για εσάς αλλά και για το κοινό. 

Για να μάθετε περισσότερα για την διοργάνωση εκδηλώσεων αλλά και για άλλες υπηρεσίες σχετικά με τον επαγγελματικό σας χώρο, διαβάστε τα νέα μας!