Διοργάνωση Εκδηλώσεων: 6+1 tips για να προωθήσετε την επιχείρησή σας με τη δύναμη του event marketing

Σε ένα περιβάλλον τόσο ανταγωνιστικό όσο το σύγχρονο, είναι πολύ σημαντικό για κάθε επιχείρηση να βρίσκει όλο και περισσότερους τρόπους να συνδέεται με το καταναλωτικό κοινό της. Χρησιμοποιώντας τη διοργάνωση εκδηλώσεων και τη δύναμη του event branding και event marketing μπορείτε να δημιουργήσετε μοναδικές εμπειρίες για το κοινό σας, να χτίσετε ουσιώδεις σχέσεις, αλλά και να αφήσετε στους πιθανούς πελάτες σας αξέχαστες εντυπώσεις.

Στην Digiprint καταλαβαίνουμε καλύτερα από τον καθένα τι μπορεί να προσφέρει στην επιχείρησή σας η διοργάνωση εκδηλώσεων, αφού έχουμε πολυετή πείρα στο χώρο των ψηφιακών εκτυπώσεων μεγάλων διαστάσεων για επαγγελματικές και εταιρικές διοργανώσεις.

Παρακάτω λοιπόν θα εξετάσουμε 6+1 τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τη διοργάνωση εκδηλώσεων και τις δυνατότητες που σας παρέχει το event marketing!

Η δύναμη της διοργάνωσης εκδηλώσεων και του event marketing

Οι διοργανώσεις και οι εκδηλώσεις είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για μια επιχείρηση για να ξεχωρίσει από το “θόρυβο” της συνεχούς ψηφιακής διαφήμισης που βομβαρδίζει σήμερα τους καταναλωτές, να τους συναντήσει πρόσωπο με πρόσωπο και να συνάψει μαζί τους πραγματικές, ουσιαστικές σχέσεις.

Πέραν αυτού, η αποτελεσματικότητα της διοργάνωσης εκδηλώσεων ως εργαλείο event marketing αποτυπώνεται το ίδιο καλά και με αριθμούς:

  • Το 80% των marketers πιστεύουν ότι οι διοργανώσεις είναι πολύ σημαντικές για την επιτυχία μιας επιχείρησης.
  • Το 61% των marketers χρησιμοποιούν τα events ως το σημαντικότερο εργαλείο τους.
  • Το 98% των καταναλωτών λέει πως είναι πιθανότερο να προβεί σε αγορές μετά από τη συμμετοχή σε κάποιο event ή παρουσίαση προϊόντος.
  • Το 48% των brands που κάνει event marketing επιτυγχάνει μ’ αυτό ROI της τάξης του 300% με 500%.

(Πηγή)

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κι εσείς το event marketing σαν όχημα ανάπτυξης της επιχείρησής σας και να πετύχετε τους στόχους σας, τα παρακάτω 6+1 tips είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσετε γερές βάσεις για τη στρατηγική σας!

1. Κατανοήστε καλά το κοινό στο οποίο απευθύνεστε

Η προσεκτική έρευνα και η καλή κατανόηση του κοινού σας θα σας επιτρέψει να προσελκύσετε τους σωστούς ανθρώπους. Με μια εις βάθος ανάλυση των αναγκών και των προτιμήσεων του δημογραφικού στο οποίο απευθύνεστε θα σας επιτρέψει να οργανώσετε μια εκδήλωση που πραγματικά θα τους ενθουσιάσει, μεγιστοποιώντας έτσι τα αποτελέσματα της στρατηγικής event marketing σας.

2. Καθορίστε ξεκάθαρους στόχους που θέλετε να πετύχετε

Το να ορίσετε με ακρίβεια το τι συγκεκριμένα αποτελέσματα θέλετε να έχει το event marketing σας θα σας βοηθήσει πολύ στο σχεδιασμό και την εκτέλεση των events και των εκδηλώσεών σας. Σιγουρευτείτε ότι οι στόχοι σας συμφωνούν με τη γενικότερη στρατηγική marketing σας, ότι είναι ξεκάθαροι, πραγματοποιήσιμοι, αλλά και μετρήσιμοι. Έτσι θα μπορέσετε πολύ πιο εύκολα να βρείτε τους τρόπους να τους πραγματοποιήσετε.

3. Δημιουργήστε hype για την εκδήλωσή σας

Ο καλύτερος τρόπος για να τραβήξετε τις εντυπώσεις και να δημιουργήσετε ενθουσιασμό για τις επερχόμενες διοργανώσεις σας είναι το να χρησιμοποιήσετε πειστικά και αποτελεσματικά διαφημιστικά μηνύματα. Επικεντρωθείτε στο να επικοινωνήσετε στο κοινό σας τι μπορεί να περιμένει από τα events σας, αλλά και τι θα κερδίσει με το να τα παρακολουθήσει.

Επίσης σημαντικό είναι να προσαρμόσετε τα μηνύματά σας στις ανάγκες και τις προτιμήσεις του κοινού σας, αφού έτσι θα προσελκύσετε περισσότερους, αλλά και πιο ενθουσιώδεις πιθανούς πελάτες.

διοργάνωση εκδηλώσεων | Event Marketing

4. Χρησιμοποιείστε όλα τα κανάλια του digital marketing στο έπακρο

Αν θέλετε το μήνυμά σας να φτάσει σε όσο μεγαλύτερο μέρος του καταναλωτικού κοινού σας γίνεται, είναι σημαντικό να αξιοποιήσετε όλες τις δυνατότητες που σας παρέχει το digital marketing. Χρησιμοποιείστε τα social media, το email marketing και το content marketing για να δημιουργήσετε hype για τις διοργανώσεις σας από πριν, να προσελκύσετε περισσότερους επισκέπτες, αλλά και να μοιραστείτε μαζί τους σχετικές πληροφορίες και περιεχόμενο που θα τους φέρει πιο κοντά στο brand σας.

5. Σχεδιάστε εντυπωσιακό προωθητικό υλικό

Για να τραβήξετε τα βλέμματα και να κερδίσετε τις εντυπώσεις στα event σας, βασικό είναι να το προωθητικό υλικό σας να είναι υψηλής ποιότητας και καλοσχεδιασμένο. Χρησιμοποιείστε χρώματα, γραφιστικά και γραμματοσειρές που να ενισχύουν το μήνυμά σας και να ταιριάζουν στη θεματική των διοργανώσεων και των εκδηλώσεών σας. Έτσι θα πετύχετε υψηλότερο brand visibility, θα προσεγγίσετε περισσότερους επισκέπτες, και θα αφήσετε έντονες εντυπώσεις στο μυαλό τους ακόμα και μετά τη λήξη των events.

6. Δημιουργήστε αξιομνημόνευτες εμπειρίες

Το σημαντικότερο ίσως για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα μέσα από τη διοργάνωση εκδηλώσεων είναι το να δημιουργήσετε μοναδικές και αξέχαστες εμπειρίες για τους συμμετέχοντες, τέτοιες που να ευθυγραμμίζονται με τα πιστεύω και τις αξίες του brand σας. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό, να έρθετε πιο κοντά στο κοινό σας και να δημιουργήσετε μαζί του αυθεντικές σχέσεις που αντέχουν στο χρόνο.

BONUS: Απογειώστε τη διοργάνωση της εκδήλωσής σας επιλέγοντας τους σωστούς συνεργάτες

Αν έχετε ήδη διοργανώσει κάποια εκδήλωση για την επιχείρησή σας, τότε ήδη ξέρετε ότι είναι μια διαδικασία η οποία μπορεί να αποδειχτεί κοστοβόρα, χρονοβόρα και περίπλοκη. Γι’ αυτό το λόγο το μυστικό για ένα πραγματικά επιτυχημένο εταιρικό event είναι το να έχετε στο πλάι σας τους σωστούς συνεργάτες.

Από το design και την εκτύπωση μέχρι την οργάνωση και την τοποθέτηση του προωθητικού υλικού στο χώρο της εκδήλωσης, στη Digiprint έχουμε πλούσια εμπειρία σε κάθε βήμα της διοργάνωσης εκδηλώσεων.

Με τη δική μας συνεργασία θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε αυτή την εμπειρία για να αφήσετε πάνω μας τα διαδικαστικά και να επικεντρωθείτε σ’ αυτό που έχει πραγματικά σημασία – στην αλληλεπίδραση δηλαδή με το κοινό σας και στη δημιουργία αξέχαστων εντυπώσεων!

Για να μάθετε περισσότερα για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και το πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να οργανώσετε μοναδικά events, επικοινωνήστε μαζί μας!