Διαφημιστική προβολή σε μετρό και τραμ: Τα πλεονεκτήματα της διαφήμισης σε μέσα μαζικής μεταφοράς

Αν ψάχνετε τρόπους να προβάλετε την επιχείρησή σας, να κάνετε το brand σας αξιομνημόνευτο και να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό, τότε η διαφημιστική προβολή σε μετρό και τραμ είναι σίγουρα μια εναλλακτική προσέγγιση στη διαφήμιση που αξίζει να εξερευνήσετε.

Η διαφημιστική προβολή σε μετρό, τραμ και άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορεί να αποτελέσει το τέλιο μέσο για να φτάσει το διαφημιστικό σας μήνυμα σε ένα μεγάλο εύρος κοινού, το οποίο πολύ πιθανό αλλιώς να μην είχατε καν την ευκαιρία να το προσεγγίσετε.

Με εκατομμύρια επιβάτες καθημερινά και εκατοντάδες δρομολόγια παντού στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς γιατί η διαφημιστική προβολή σε μετρό και τραμ είναι τόσο αποτελεσματική.

Παρακάτω θα εξετάσουμε μερικά από τα βασικά της πλεονεκτήματα, καθώς και το πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να επενδύσετε στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Μεταδώστε το μήνυμά σας σε μεγαλύτερο κοινό με διαφημιστική προβολή σε μετρό και τραμ

Η διαφημιστική προβολή σε μετρό, τραμ και άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν είναι κάτι καινούριο. Για πολλές δεκαετίες, οι διαφημίσεις σε ΜΜΜ έχουν χρησιμοποιηθεί από χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο για να προβάλλουν το διαφημιστικό τους μήνυμα.

Λόγω του ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς χρησιμοποιούνται καθημερινά από ανθρώπους όλων των ηλικιών και δημογραφικών, η διαφήμιση σε αυτά είναι ένας οικονομικός και αποτελεσματικός τρόπος να έρθετε σε επαφή με πολύ ευρύ κοινό. Μέρος αυτού του κοινού, μάλιστα, μπορεί να είναι πιθανοί πελάτες που ναι μεν ενδιαφέρονται για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, αλλά δεν γνωρίζουν ως τώρα τίποτα για το brand σας.

Αν σας ενδιαφέρει λοιπόν να μεταδώσετε το διαφημιστικό σας μήνυμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους γίνεται, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, η διαφημιστική προβολή σε μετρό, τραμ και άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ένας από τους αποτελεσματικότερους και πιο οικονομικούς τρόπους.

Στοχεύστε το αγοραστικό κοινό που σας ενδιαφέρει με μεγαλύτερη ακρίβεια

Πέρα από το να στοχεύσετε ευρύ κοινό, η διαφημιστική κάλυψη σε μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως σε μετρό, τραμ και άλλα, σας επιτρέπει να κάνετε και το αντίθετο: να στοχεύσετε πολύ συγκεκριμένα κοινά με τρόπο που άλλα διαφημιστικά μέσα δεν το επιτρέπουν.

Τοποθετώντας τις διαφημίσεις σας σε συγκεκριμένες περιοχές, σταθμούς, οχήματα ή δρομολόγια μπορείτε να στοχεύσετε στο κοινό που τα χρησιμοποιεί περισσότερο και πιο συχνά. Αν, για παράδειγμα, το δημογραφικό κοινό σας ανήκει στις ηλικίες 18-24, μπορείτε εύκολα να το στοχεύσετε προβάλλοντας την επιχείρησή σας σε περιοχές και δρομολόγια που οδηγούν σε πανεπιστήμια, εκπαιδευτήρια, ή χώρους νυχτερινής εξόδου και διασκέδασης.

diafimisi se metro kai tram

Προβάλλετε το brand και την επιχείρησή σας με ανταγωνιστικό κόστος

Σε σχέση με άλλα συμβατικά μέσα διαφήμισης, όπως η προβολή στην τηλεόραση ή στο ραδιόφωνο, η διαφημιστική προβολή σε μετρό, τραμ και άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι αρκετά πιο προσβάσιμη και οικονομική ακόμα και σε μικρότερες επιχειρήσεις.

Επιπλέον, λόγω του ότι αυτές οι διαφημίσεις συνήθως τοποθετούνται σε δρομολόγια, περιοχές, οχήματα ή σημεία πολυσύχναστα, το κόστος ανά impression που έχει η διαφημιστική προβολή σε μετρό και τραμ είναι χαμηλότερη ακόμα και από τα περισσότερα ψηφιακά μέσα διαφήμισης και digital marketing. Αυτό αυξάνει την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητά της ακόμα περισσότερο.

Σχεδιάστε ένα διαφημιστικό μήνυμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας

Τέλος, η διαφημιστική προβολή σε μετρό και τραμ προσφέρει και μεγάλη ευελιξία στο πώς μπορείτε να σχεδιάσετε το διαφημιστικό σας μήνυμα. Μπορείτε να επιλέξετε σχέδια, σχήματα και χρώματα με μεγαλύτερη ελευθερία από σχεδόν οποιοδήποτε άλλο μέσο. Ενδεικτικά, το τραμ έχει διαφημιστική επιφάνεια 120 τ.μ., ενώ το μετρό 600 τ.μ. εξωτερικά και 192 τ.μ. εσωτερικά σε κάθε συρμό.

Αυτό σημαίνει πως αυτού του είδους η προβολή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αφήσετε τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη και να δημιουργήσετε κάτι που θα τραβήξει τις ματιές, θα δώσει χαρακτήρα στο brand image σας, θα σας κάνει να ξεχωρίσετε από τους ανταγωνιστές σας, και θα μείνει καρφωμένο στο μυαλό του κοινού σας για μέρες, μήνες, ή ακόμα και χρόνια.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, άλλωστε, το ότι η διαφημιστική προβολή σε μετρό, τραμ και άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς αποτελεί ένα από τα συχνότερα μέσα για διαφημιστικές καμπάνιες guerrilla marketing!

Διαφημιστική προβολή σε μετρό και τραμ – μια εναλλακτική προσέγγιση που αξίζει!

H διαφημιστική προβολή σε μετρό, τραμ και άλλα μέσα μαζικής μεταφορά, λοιπόν, είναι μια εναλλακτική προσέγγιση στη διαφήμιση που μπορεί πραγματικά να κάνει το brand σας αξιομνημόνευτο και ξεχωριστό στα μάτια του κοινού σας, χωρίς μάλιστα να απαιτεί μεγάλο κόστος.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς η διαφημιστική προβολή σε μετρό, τραμ και άλλα μέσα μαζικής μεταφορά μπορεί να σας βοηθήσει να έρθετε ένα βήμα πιο κοντά στους πελάτες σας με τρόπο δημιουργικό και πρωτότυπο, δεν υπάρχει λόγος να καθυστερείτε.

Επικοινωνήστε μαζί μας, πείτε μας τα πάντα για το brand σας, τις στόχους, και τις ιδέες σας, και αφήστε τα υπόλοιπα σ’ εμάς!