Διαφήμιση σε λεωφορεία – αναπτύξτε το brand σας εν κινήσει!

Η διαφήμιση σε λεωφορεία είναι μια από τις πιο συνηθισμένες και πιο δημιουργικές τακτικές διαφήμισης σε εξωτερικό χώρο. Μετατρέπει τα λεωφορεία σε κινητές διαφημίσεις για την επιχείρησή σας, εξαπλώνοντας το brand message σας από τους πιο πολυσύχναστους και κεντρικούς δρόμους μέχρι τα πιο απόμακρα προάστια.

Παρά την αποδεδειγμένη της αποτελεσματικότητα όμως, η διαφήμιση σε λεωφορεία είναι μια προσέγγιση στο marketing που πολλές επιχειρήσεις αγνοούν.

Παρακάτω λοιπόν θα εξετάσουμε πώς μπορεί η διαφήμιση σε λεωφορεία να σας βοηθήσει να κερδίσετε μεγαλύτερο μερίδιο του κοινού σας, αλλά και έξυπνα παραδείγματα διαφήμισης σε λεωφορεία από όλο τον κόσμο!

Γιατί να επιλέξω διαφήμιση σε λεωφορεία για την επιχείρησή μου;

Σε έναν ιδανικό κόσμο το μήνυμα της επιχείρησής σας θα μπορούσε να διαδοθεί παντού χωρίς μεγάλο κόστος και με τεράστια αποτελεσματικότητα! Το ίδιο μπορεί να γίνει και σε έναν όχι τόσο ιδανικό κόσμο χάρη στη διαφήμιση για λεωφορεία… Αν θέλετε, λοιπόν, να αυξήσετε την ορατότητα του brand σας και να ενισχύσετε την παρουσία σας στο μυαλό του κοινού σας, η διαφήμιση σε λεωφορεία προσφέρει ένα πολύ ιδιαίτερο συνδυασμό από οφέλη και πλεονεκτήματα.

Στην πράξη, η διαφήμιση σε λεωφορεία θυμίζει την κάλυψη ενός οχήματος με αυτοκόλλητα αυτοκινήτου. Παρέχει στην επιχείρησή σας μοναδικές ευκαιρίες για προβολή σε ένα μέσο που διαφέρει από τα συνηθισμένα – και είναι συνεπώς πιθανότερο να τραβήξει τα βλέμματα.

Αυτά είναι μερικά από τα βασικά πλεονεκτήματα της διαφήμισης σε λεωφορεία:

Διαφημιστικό μήνυμα που φτάνει παντού

Το μεγαλύτερο ατού που μπορεί να έχει μια διαφήμιση σε λεωφορεία είναι το γεγονός ότι φέρνει το brand σας σε επαφή με ένα τεράστιο αριθμό ανθρώπων που ανήκουν σε πολύ διαφορετικές δημογραφικές ομάδες κι έχουν πολύ διαφορετικά ενδιαφέροντα.

Μ’ αυτό τον τρόπο το διαφημιστικό σας μήνυμα φτάνει σε νέα κοινά, τα οποία πιθανόν να μην μπορούσατε να προσεγγίσετε μέσω άλλων διαφημιστικών μεθόδων.

Επιπλέον, η διαφήμιση σε λεωφορεία προσφέρει τη δυνατότητα επικοινωνίας με το κοινό, ανεξάρτητα από τον τόπο και τον χρόνο. Αυτό ενισχύει την επίδραση του μηνύματός σας και την πιθανότητα να εντυπωσιάσετε και να κερδίσετε νέους πελάτες.

Στόχευση του κοινού σας εκεί που μετράει περισσότερο

Άλλο ένα στρατηγικό πλεονέκτημα της διαφήμισης σε λεωφορεία είναι η γεωγραφική στόχευση. Μπορείτε, για παράδειγμα, να επιλέξετε τα δρομολόγια που διασχίζουν τις περιοχές στις οποίες βρίσκεται το κοινό το οποίο θέλετε να στοχεύσετε.

Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για το local branding και τις τοπικές επιχειρήσεις, αφού μ’ αυτό τον τρόπο εξασφαλίζετε ότι το διαφημιστικό σας μήνυμα φτάνει στους σωστούς ανθρώπους. Αυτούς δηλαδή που είναι πιθανότερο να μετατραπούν άμεσα σε πελάτες σας. Είναι άλλωστε γεγονός ότι η προσέγγιση του κοινού σας με τα κατάλληλα μέσα μπορεί να γίνει ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσετε τα κέρδη της επιχείρησής σας

Μεγάλη απόδοση σε σχέση με το κόστος

Ανάλογα την περιοχή, το κόστος της διαφήμισης σε λεωφορεία μπορεί να κυμανθεί από χαμηλές έως και πολύ υψηλές τιμές. Και πάλι, όμως, παραμένει χαμηλότερο από τη διαφήμιση σε άλλα αντίστοιχα μέσα μαζικής προβολής, όπως για παράδειγμα τα τηλεοπτικά δίκτυα.

Σε αντίθεση μάλιστα με άλλα κανάλια διαφημιστικής προβολής, η διαφήμιση σε λεωφορεία επιτρέπει στην επιχείρησή σας να προβάλλεται συνεχώς και με πολύ μεγάλη συχνότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς χρονικούς περιορισμούς και χωρίς επιπλέον κόστος. Κάντε και εσείς τη δική σας επανάσταση επιλέγοντας τη διαφήμιση σε λεωφορεία για σίγουρα αποτελέσματα.

Διαφημίσεις σε λεωφορεία – ο απόλυτος καμβάς για τη δημιουργικότητά σας

Όπως και τα περισσότερα μέσα προβολής και διαφήμισης, έτσι και η διαφήμιση σε λεωφορεία απαιτεί από κάθε προβαλλόμενο να βρει τρόπους να διεκδικήσει την προσοχή του κοινού του – πράγμα που αποδεικνύεται όλο και δυσκολότερο.

Εκεί λοιπόν παίζει ρόλο η δημιουργικότητα!

Όσο πιο δημιουργική, ασυνήθιστη και αξιομνημόνευτη είναι η διαφήμισή σας, τόσο πιθανότερο είναι να καταφέρει να κάνει τους περαστικούς να αφιερώσουν το χρόνο και την προσοχή τους στο brand σας.

Υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα δημιουργικότητας στη διαφήμιση σε λεωφορεία, μερικά από τα οποία είναι τα εξής:

Δημιουργική διαφήμιση σε λεωφορεία

(Source: Hongkiat.com) 

Hell on Wheels – έξυπνη και δημιουργική διαφήμιση σε λεωφορείο

Μια από τις πιο ευφάνταστες προσεγγίσεις στη διαφήμιση σε λεωφορεία ήταν για την προώθηση μιας σειράς δράσης. Με αφορμή λοιπόν την κυκλοφορία της πρώτης σεζόν της σειράς “Hell on Wheels” σε DVD, αυτές οι διαφημίσεις “μετέτρεψαν” τα λεωφορεία σε ατμομηχανές με φλεγόμενους τροχούς – μια εικόνα που παραπέμπει ξεκάθαρα στη σειρά.

Μ’ αυτόν τον δημιουργικό και έξυπνο τρόπο κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις τόσο του κοινού της σειράς, αλλά και ανθρώπων που δεν την είχαν παρακολουθήσει ως τότε.

Διαφήμιση Stranger Things σε λεωφορείο

Stranger Things – διαφήμιση σε λεωφορείο που φέρνει τα πάνω κάτω, κυριολεκτικά!

Άλλη μια δημιουργική προσέγγιση από τηλεοπτική σειρά! Αυτή η διαφήμιση αφορά μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές στην πλατφόρμα του Netflix, το Stranger Things. 

Για να προετοιμάσει το κοινό για το μυστήριο κόσμο του “Upside Down” στον οποίο εκτυλίχθηκε μεγάλο μέρος της σεζόν, η διαφήμιση αυτή έδωσε την εντύπωση πως ολόκληρο το λεωφορείο κινείται… ανάποδα, με την οροφή του στο δρόμο και τους τροχούς του στον αέρα. 

Και φυσικά, κέρδισε τις εντυπώσεις και κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον ακόμα και του πιο αδιάφορου περαστικού. 

Διαφήμιση σε λεωφορείο του Airportbus Bern

(Source:hongkiat.com) 

AirportBus Bern – διαφήμιση σε λεωφορείο που πετάει!

Στην προσπάθειά της να διαφημίσει τα δρομολόγιά της προς το αεροδρόμιο της Βέρνης, η AirportBus Bern έκανε τα λεωφορεία της… ιπτάμενα. 

Αυτή η απλή αλλά πολύ δημιουργική ψευδαίσθηση καταφέρνει κάτι εξαιρετικά σημαντικό: να προσεγγίσει το κοινό της AirportBus Bern. Χάρη σε αυτόν τον πολύ ευρηματικό τρόπο, ένα κοινό το οποίο σε μεγάλο βαθμό αποτελείται από διεθνείς ταξιδιώτες που δεν ξέρουν την πόλη ή τη γλώσσα, μπορεί να αναγνωρίσει με μια και μόνο ματιά πώς μπορούν να μεταβούν στο αεροδρόμιο. 

Κερδίστε τις εντυπώσεις των πελατών σας με διαφήμιση σε λεωφορεία, όπου κι αν βρίσκονται!

Εν ολίγοις, λοιπόν, η διαφήμιση σε λεωφορεία είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να εδραιώσετε την παρουσία του brand σας στην καθημερινότητα του κοινού σας. Με τη χρήση έξυπνων και αξιομνημόνευτων οπτικών στοιχείων, μάλιστα, σας δίνει την ευκαιρία ν’ αποκτήσετε ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον αγώνα για την προσοχή των πελατών σας! 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δημιουργικά και αποτελεσματικά τη διαφήμιση σε λεωφορεία για να τραβήξετε τα βλέμματα και να κάνετε το brand σας αξέχαστο; 

Στη Digiprint, οι έμπειροι ειδικοί μας είναι στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε και να υλοποιήσετε την τέλεια διαφήμιση σε λεωφορεία για την επιχείρησή σας! 

Επικοινωνήστε μαζί μας!