Brand activation & event branding: 5+1 τρόποι για να κάνετε την επιχείρησή σας να ξεχωρίσει!

Καθώς ο κόσμος του σύγχρονου marketing εξελίσσεται όλο και περισσότερο, το brand activation αποτελεί όλο και σημαντικότερο κομμάτι του. Κι ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία για την εξασφάλιση επιτυχημένου brand activation είναι το event branding.

Από τη μία, το brand activation στοχεύει στο να χτίσει σχέσεις μεταξύ των brands και του κοινού τους. Σκοπός είναι η δημιουργία ουσιαστικών και αξιομνημόνευτων εμπειριών, που εμπνέουν τους πελάτες να αλληλεπιδράσουν με τα brands με νέου τρόπους. 

Από την άλλη, το event branding παρέχει την ευκαιρία στα brands να τοποθετήσουν το κοινό τους στο κέντρο αυτών των εμπειριών με τρόπο που θα τις κάνει πραγματικά αξέχαστες.

Παρακάτω, λοιπόν, θα εξετάσουμε πώς το event branding μπορεί να λειτουργήσει συνδυαστικά με τις ενέργειες που κάνει η επιχείρησή σας στα πλαίσια του brand activation. Με αυτό τον τρόπο, υπάρχει μεγαλύτερη αλληλεπίδραση με το κοινό σας και ουσιαστικότερες σχέσεις με τους πελάτες σας.

Τι είναι το brand activation;

Με τον όρο brand activation εννοούμε μια στρατηγική marketing που σαν σκοπό της έχει να δημιουργήσει εμπειρίες. Επιδιώκει επίσης, να προσελκύσει το καταναλωτικό κοινό σας, και να εμπνεύσει συναισθηματική σύνδεση με το brand σας. Μερικές τέτοιες ενέργειες brand activation είναι, μεταξύ άλλων, τα events, οι διαγωνισμοί, οι παρουσιάσεις προϊόντων, και βασικά οτιδήποτε αποτελεί αξιομνημόνευτη εμπειρία για το κοινό σας. Ταυτόχρονα προωθεί το brand image της επιχείρησής σας.

Μέσα από αυτές τις θετικές και αξιομνημόνευτες εμπειρίες στόχος είναι το κοινό σας να ενθουσιαστεί και να έρθει σε επαφή με τα προϊόντα σας. Έτσι θα μετατραπεί σε πιστούς ακόλουθους και υποστηρικτές του brand σας. Επομένως, θα μπορέσετε να βελτιώσετε την αναγνωρισιμότητα του brand και να αυξήσετε τις πωλήσεις. Θα καταφέρετε επίσης, να  εμπνεύσετε τους πελάτες σας να μείνουν πιστοί σ’ εσάς, αλλά και να προωθήσετε την προβολή του brand σας στα social media. 

Τι είναι το event branding;

To event branding είναι η χρήση προσεκτικά σχεδιασμένων οπτικών στοιχείων, γλώσσας, και άλλου περιεχομένου, η οποία σκοπό έχει να δημιουργήσει αναγνωρισιμότητα για κάποιο event, conference, φεστιβάλ, εκδήλωση ή διοργάνωση. Περιλαμβάνει τα πάντα, από το σχεδιασμό του logo και το προωθητικό υλικό, μέχρι τα αντίστοιχα websites και social media posts.

Ο σχεδιασμός του event branding σας πρέπει να λαμβάνει υπόψιν το κοινό στο οποίο απευθύνεται το event σας, να αναδεικνύει το χαρακτήρα του, αλλά και να βοηθάει τους συμμετέχοντες να καταλάβουν καλύτερα το τι πρεσβέβει και ποιος είναι ο σκοπός και η φιλοσοφία του. Ενισχύει το brand presence σας, προσελκύει περισσότερους επισκέπτες και σπόνσορες, και βοηθάει στη προβολή του στον τύπο και στα social media. Τελικό αποτέλεσμα, λοιπόν, του επιτυχημένου event branding είναι το να ξεχωρίσει το brand σας από τους ανταγωνιστές, ακόμα και αν η αγορά στην οποία κινείστε είναι κορεσμένη.

Event Branding – Διακόσμηση Εταιρικών – Εκδηλώσεων- Συναυλία OPAP

Πώς μπορεί το event branding να βοηθήσει το brand activation της επιχείρησής μου;

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία για την εξασφάλιση επιτυχημένου brand activation είναι το event branding. Αυτοί είναι οι βασικοί τρόποι με τους οποίους o συνδυασμός των δύο μπορούν να βοηθήσουν την επιχείρησή σας:

1. Δημιουργούν μοναδικές εμπειρίες

Το event branding συμβάλει στη διοργάνωση αξιομνημόνευτων εκδηλώσεων που θα κάνουν βαθιά εντύπωση στο κοινό και θα το ωθήσουν στο να αλληλεπιδράσει περισσότερο. To brand activation μέσα από events και διοργανώσεις μπορεί να χτίσει ειλικρινείς σχέσεις μεταξύ του brand και του κοινού του. Σε σχέση με άλλες τακτικές marketing,ακολουθεί πιο άμεσους και ουσιαστικούς τρόπους αφού. Παρέχει την ευκαιρία στο κοινό να δει από κοντά και από πρώτο χέρι τι πρεσβεύει το brand σας και γιατί αξίζει να το ακολουθήσουν.

2. Δημιουργούν διαχρονικές σχέσεις

Πέρα από την αρχική εντύπωση που δημιουργεί, στόχος του event branding είναι να χαρίσει στο κοινό σας μια αξέχαστη εμπειρία, την οποία θα θέλει να επαναλάβει και να ξαναζήσει. Έτσι καταφέρνει να δημιουργήσει έντονες αναμνήσεις και στενές συναισθηματικές σχέσεις με το brand. Για να επιτευχθεί αυτό, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσετε στο σχεδιασμό κάθε επιμέρους στοιχείου του event branding: logos, χρώματα, γραμματοσειρές, πινακίδες, επιγραφές, εισιτήρια, και οτιδήποτε άλλο παρέχει στο brand σας την ευκαιρία να επικοινωνήσει το χαρακτήρα του και το τι πρεσβεύει.

3. Σας ξεχωρίζουν από την υπόλοιπη αγορά

Αυτό που καταφέρνει πάνω απ’ όλα το event branding είναι να δημιουργήσει συνδέσεις μεταξύ του brand σας και του κοινού με τρόπο βιωματικό, συναισθηματικό, και αξιομνημόνευτο. Μ’ αυτό τον τρόπο, ακόμα κι αν κινείστε σε μια αγορά που είναι κορεσμένη και έχετε να ανταγωνιστείτε άλλα brands, το δικό σας θα καταφέρει να ξεχωρίσει και να μείνει χαραγμένο στη μνήμη των καταναλωτών!

Brand activation & event branding – ο συνδυασμός της επιτυχίας για την επιχείρησή σας!

Αν ψάχνετε τρόπους να ενισχύσετε τη στρατηγική brand activation της επιχείρησής σας, τότε δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από το event branding. Δίνοντας βάρος στον προσεκτικό σχεδιασμό των επιμέρους στοιχείων του, αλλά και στην ποιοτική τους υλοποίηση, μπορείτε να δώσετε στα events και τις διοργανώσεις σας έναν αξέχαστο χαρακτήρα. Μέσω αυτού, θα προσελκύσετε το κοινό και θα προωθήσετε τη δημιουργία στενών σχέσεων που αντέχουν στο χρόνο.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το event branding και το πώς μπορείτε να το υλοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρούμε να μοιραστούμε μαζί σας την πολυετή μας εμπειρία στο χώρο!