Πέρα από την οθόνη: το billboard marketing στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή

To billboard marketing αποτελεί εδώ και αρκετές δεκαετίες μια από τις αποτελεσματικότερες στρατηγικές προώθησης για τις επιχειρήσεις. Σε μια εποχή που όλο και περισσότερες επιχειρήσεις ακολουθούν το ρεύμα και επενδύουν όλο και περισσότερο σε νέες τεχνολογίες για να προσεγγίσουν τους πελάτες τους, είναι εύκολο να υποτιμήσει κανείς την αξία  μιας τέτοιου τύπου marketing στρατηγικής. 

Δεν είναι τυχαίο όμως που το billboard marketing έχει πίσω του ολόκληρες δεκαετίες επιτυχίας. Εκεί που άλλοι βλέπουν μια “παλιά” διαφημιστική τακτική χωρίς μεγάλο ενδιαφέρον, το billboard advertising και το marketing με γιγαντοαφίσες μπορεί να αποδειχθεί τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις που είναι διατεθειμένες να το δοκιμάσουν. 

Παρακάτω λοιπόν θα δούμε τους λόγους για τους οποίους το billboard marketing είναι κάθε άλλο παρά ξεπερασμένο, αλλά και πώς μπορείτε να το αξιοποιήσετε για να προσεγγίσετε καλύτερα τους πελάτες της επιχείρησής σας! 

Billboard marketing και billboard advertising – μια πρακτική με τεράστια ιστορία 

Μπορεί το billboard marketing να πήρε τη μορφή που γνωρίζουμε μόλις λίγες δεκαετίες πριν, αλλά στην πραγματικότητα έχει τις ρίζες του πολύ, πολύ παλιότερα. Η αφισοκόλληση, για παράδειγμα, υπάρχει καταγεγραμμένη σαν τακτική από το 14ο αιώνα. 

H Out of Home Advertising Association of America, από την άλλη, ο βασικός αρμόδια αρχή για θέματα σχετικά με το billboard marketing στις ΗΠΑ, υπάρχει ως οργανωμένος φορέας από το 1872. 

Ειδικά κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, το billboard marketing εξελίχθηκε σε τεράστια βιομηχανία με αστρονομικούς τζίρους, ενώ η διαφήμιση με γιγαντοαφίσες και billboards έγινε και αναπόσπαστο κομμάτι του τοπίου, της καθημερινότητας και της κουλτούρας πολλών χωρών και πόλεων.  

Billboard marketing σε πλατεία

Το billboard marketing σε αριθμούς 

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία για το billboard marketing: 

  • Το 71% του κοινού παρατηρεί συνειδητά τις διαφημίσεις σε billboards 
  • Το 40% του κοινού που βλέπει μια διαφήμιση billboard marketing αλληλεπιδρά άμεσα με το διαφημιζόμενο brand. 
  • Τα billboards και οι γιγαντοαφίσες έχουν 72% reach στο δεδομένο κοινό τους – με το μόνο μέσο που τα ξεπερνάει να είναι η τηλεοπτικές διαφημίσεις με 83%. 
  • Μπροστά από μια πινακίδα billboard σε πολυσύχναστο δρόμο μπορούν να περάσουν περίπου 25.000 με 50.000 αυτοκίνητα κάθε μέρα. 
  • Ένα billboard τοποθετημένο σε καλό σημείο μπορεί να μαζέψει μέχρι και 170.000 impressions μέσα σε μία εβδομάδα. 

Η θέση του στην ψηφιακή εποχή 

Σ’ ένα κόσμο στον οποίο το μεγαλύτερο μέρος του κοινού είναι κολλημένο στις οθόνες των smartphones τους, τα billboards, με το τεράστιο μέγεθός τους και την επιβλητική τους παρουσία, είναι από τα λίγα πράγματα στο “φυσικό” κόσμο που μπορούν να τους αποσπάσουν την προσοχή και να τους εντυπωσιάσουν. 

Πέρα από το διαφημιστικό τους μήνυμα, τα billboards και οι γιγαντοαφίσες γίνονται μέρος του περιβάλλοντος και της καθημερινότητας του κοινού, εκτοξεύοντας έτσι το brand awareness των διαφημιζόμενων brands κατακόρυφα. 

Πέρα απ’ αυτό, τα ίδια τεχνικά και ψηφιακά μέσα που οι περισσότερες επιχειρήσεις πλέον προτιμούν αντί των billboards δίνουν καινούρια εργαλεία στο billboard marketing, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για το πώς οι επιχειρήσεις μπορούν ν’ αλληλεπιδράσουν με το κοινό τους. 

Θέλετε να προσελκύσετε περισσότερο κόσμο στο site ή να ενισχύσετε το social media presence του brand σας, για παράδειγμα; Ένα εντυπωσιακό billboard σε συνδυασμό με ένα QR code (ή ακόμα και μια εφαρμογή augmented reality!) μπορεί να λειτουργήσει σαν γέφυρα ανάμεσα στη φυσική και την ψηφιακή παρουσία του brand σας, προσφέροντας στους πιθανούς πελάτες σας μια νέα και ασυνήθιστη εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη! 

Billboard marketing : Το παράδειγμα της Coca Cola

Πώς μπορείτε ν’ αξιοποιήσετε το billboard marketing για την επιχείρησή σας  

Πέρα από τους προφανείς τρόπους με τους οποίους μπορεί το billboard marketing να ενισχύσει το brand visibility και το local brand awareness της επιχείρησής σας, μπορεί να σας προσφέρει και μοναδικά πλεονεκτήματα στη στόχευση του κοινού σας, στο καλύτερο δυνατό χώρο, την καλύτερη δυνατή στιγμή. 

Μπορείτε να τοποθετήσετε στρατηγικά billboards και γιγαντοαφίσες σε σημεία από τα οποία το κοινό σας συχνάζει στην καθημερινότητά του και κοντά στην επιχείρησή σας, ώστε το διαφημιστικό σας μήνυμα να είναι πάντα “εκεί” τη στιγμή που οι πιθανοί πελάτες είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε αγορά των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας. 

Σε συνδυασμό με υψηλής ποιότητας design, έντονα χρώματα, και σωστά στοχευμένο διαφημιστικό μήνυμα, το billboard marketing μπορεί να αποτελέσει εξαιρετική προσθήκη στη στρατηγική σας, να αυξήσει την ορατότητα του brand σας σε χιλιάδες πιθανούς πελάτες, ή ακόμα και να αποτελέσει την ειδοποιό διαφορά που σας ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό! 

Billboard marketing και billboard advertising – μια δοκιμασμένη συνταγή επιτυχίας με δεκαετίες ιστορίας πίσω της! 

Θέλετε να εκμεταλλευτείτε τη δύναμη του billboard marketing για να τραβήξετε τα βλέμματα και να κερδίσετε τις εντυπώσεις χιλιάδων νέων πιθανών πελατών;  

Οι έμπειροι ειδικοί της Digiprint είναι στη διάθεσή σας για να σας δώσουν απαντήσεις σε κάθε σας ερώτηση για τη δημιουργία γιγαντοαφίσας και billboard με ψηφιακές εκτυπώσεις μεγάλων διαστάσεων και να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες του billboard marketing και advertising στο έπακρο!  

Επικοινωνήστε μαζί μας!