Άλφα stands και λάμδα stands για επιχειρήσεις: Αυξήστε την ορατότητα του brand σας με τον πιο άμεσο και έξυπνο τρόπο!

Τα λάμδα stands είναι το μέσο για να αναδείξετε στο έπακρο το χαρακτήρα της επιχείρησής σας! Σίγουρα θα έχει τύχει ν’ αναρωτηθείτε γιατί κάποιες επιχειρήσεις και καταστήματα παίρνουν τη μερίδα του λέοντος από την προσοχή του κοινού, ενώ οι διπλανές τους περνάνε απαρατήρητες. 

Τις περισσότερες φορές, ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η διαφορετική προσέγγιση που υιοθετούν στην οπτική επικοινωνία που χτίζουν με το κοινό – κι ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία της οπτικής επικοινωνίας αυτής είναι τα άλφα stands. 

Παρακάτω λοιπόν θα εξετάσουμε για ποιους λόγους τα άλφα stands και λάμδα stands είναι σημαντικό εργαλείο προβολής για σχεδόν κάθε κατάστημα και επιχείρηση, αλλά και πώς να τα εκμεταλλευτείτε για να αναβαθμίσετε την ορατότητα του brand σας!

Τα λάμδα stands και η τέχνη της οπτικής επικοινωνίας 

Ακόμα και σ’ ένα κόσμο που κατακλύζεται όλο κι περισσότερο από οθόνες και ψηφιακά μέσα, τα συμβατικά μέσα και εργαλεία συνεχίζουν να αποτελούν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που τοποθετεί κάποιες επιχειρήσεις στο προσκήνιο της προσοχής του κοινού τους, ενώ άλλες παραμένουν στην αφάνεια. 

Φανταστείτε την εξής εικόνα: 

Περπατάτε σ’ ένα πολυσύχναστο δρόμο στην αγορά. Γύρω σας, μια θάλασσα από βιτρίνες, κτίρια, αυτοκίνητα, περαστικούς, άγνωστα πρόσωπα. 

Μέσα σε όλο αυτό το χάος, πού πέφτει το μάτι σας; 

Τι είναι αυτό που σας τραβάει την προσοχή; 

Κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι οι διαφημίσεις και οι ειδοποιήσεις στο κινητό σας, αλλά οι πιο εντυπωσιακές και καλοσχεδιασμένες πινακίδες, επιγραφές, banners, stands και βιτρίνες. 

Αυτή είναι η μαγεία της οπτικής επικοινωνίας, μιας “γλώσσας” την οποία οι κορυφαίες επιχειρήσεις σε κάθε κλάδο έχουν μάθει καλά εδώ και δεκαετίες. Η λογική της είναι απλή: αν επικοινωνήσετε το μήνυμά σας άμεσα και γρήγορα μέσα από εντυπωσιακά οπτικά στοιχεία, θα καταφέρετε να κερδίσετε και τις εντυπώσεις του κοινού σας. 

Η καλή κατανόηση των κανόνων της οπτικής επικοινωνίας μπορεί ν’ αποτελέσει για την επιχείρησή σας το κλειδί για να τραβήξει τα βλέμματα του σωστού κοινού, να αποτυπωθεί στη μνήμη του, και να δημιουργήσει συναισθηματικές συνδέσεις και αυθεντικές σχέσεις που θα κρατήσουν για χρόνια. 

Σημαντικά εργαλεία αυτής της οπτικής επικοινωνίας, αλλά και γενικότερα του retail branding, φυσικά, παραμένουν οι επιγραφές καταστημάτων, οι καρτολίνες, τα άλφα stands και τα λάμδα stands. 

Άλφα stands & λάμδα stands – ένα σημαντικό εργαλείο προβολής για κάθε επιχείρηση 

Στην αναζήτησή τους για νέους τρόπους για να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό, πολλοί επιχειρηματίες κάνουν το λάθος να παραβλέπουν εργαλεία προβολής όπως τα άλφα και τα λάμδα stands, κι ας έχουν πίσω τους αιώνες ιστορίας και επιτυχιών – κυριολεκτικά! 

Με την πρώτη ματιά, τα άλφα stands (που είναι γνωστά και ως A-board display stands και παίρνουν το όνομά τους από την ομοιότητά του σχήματός τους με το γράμμα Α) δεν φαίνεται να είναι κάτι παραπάνω από απλές, καθημερινές πινακίδες που συναντά κανείς στο πεζοδρόμιο. 

Στην πράξη όμως η ίδια τους η απλότητα κρύβει πολλά πλεονεκτήματα που ίσως να μην είναι ορατά με την πρώτη ματιά! 

Παρακάτω λοιπόν θα εξετάσουμε μερικούς από τους λόγους για τος οποίους αξίζει να εντάξετε τα άλφα stands και τα λάμδα stands στη στρατηγική προβολής της επιχείρησής σας! 

Χαμηλό κόστος και ευελιξία στη χρήση 

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν πολλές επιχειρήσεις στην προσπάθειά τους να παραμείνουν ανταγωνιστικές είναι αυτό του κόστους: δεν είναι όλες οι μέθοδοι προβολής το ίδιο προσιτές για όλα τα μεγέθη επιχειρήσεων. 

Ευτυχώς αυτό δεν ισχύει για τα λάμδα tands. Το κόστος τους – ειδικά σε σχέση με την απόδοσή τους – είναι τόσο χαμηλό, που μπορούν να το απορροφήσουν ακόμη και οι μικρότερες επιχειρήσεις. Επιπλέον μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά για ολόκληρα χρόνια μη μηδαμινό υλικό κόστος ανανέωσης και συντήρησης. 

Φορητότητα και εύκολη εγκατάσταση 

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα άλφα stands είναι από τα πιο δημοφιλή συστήματα προβολής στο χώρο της διακόσμησης εταιρικών εκδηλώσεων. Τα περισσότερα stands είναι πτυσσόμενα, εύκολα στη μετακίνηση και απλά στην εγκατάσταση και απεγκατάσταση, πράγμα που τα κάνει ιδανικά όχι μόνο για καταστήματα, αλλά και για κλαδικές εκθέσεις, περίπτερα και εκδηλώσεις κάθε είδους. Η ευκολία μετακίνησης είναι άλλωστε αυτό που κάνει τα συγκεκριμένα stands τη νούμερο ένα επιλογή τόσο για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις όσο και για αυτές που έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια. 

Σωστή επιλογή για κάθε είδους επιχείρηση 

Εκτός από επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, τα λάμδα stands είναι ιδανικά και για επιχειρήσεις κάθε είδους. Από καταστήματα λιανικής ή καφέ και εστιατόρια που θέλουν να προσελκύσουν τους περαστικούς, μέχρι σχολεία, φροντιστήρια, εκπαιδευτήρια, ή γραφεία πολυεθνικών που θέλουν έναν αποτελεσματικό τρόπο να παρέχουν πληροφορίες στους πελάτες τους, τα άλφα και λάμδα stands είναι σωστή και αποτελεσματική επιλογή. Είναι  δεδομένο ότι μια επένδυση αυτού του τύπου αν και χαμηλού κόστους θα σας επιφέρει κάτι περισσότερο από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η επιχείρησή σας για να ξεχωρίσει στο είδος της χρειάζεται την δική της ταυτότητα και τα λάμδα stands μπορούν να της την προσφέρουν. 

Design που τραβάει τα βλέμματα 

Αν όλα τα παραπάνω δεν σας έπεισαν ότι τα λάμδα stands αποτελούν ενά από τα καλύτερα μέσα διαφημιστικής προβολής ας μιλήσουμε για το χαμηλό κόστος και τη φορητή φύση των άλφα stands. Πρόκειται για τα χαρακτηριστικά  που τα καθιστούν ιδανικό εργαλείο για πειραματισμούς στο design, ώστε να μπορέσετε να εντοπίσετε με ακρίβεια τα στοιχεία που είναι πιο αποτελεσματικά με το κοινό σας. 

Ακολουθήστε κατά γράμμα τις επιλογές του brand image σας σε χρώματα, σχέδια και γραμματοσειρές, ή δοκιμάστε κάτι τελείως καινούριο – το μόνο όριο είναι η δημιουργικότητά σας! 

Ο ιδανικός τρόπος να δείξετε το χαρακτήρα του brand σας! 

Σε αντίθεση με τα πολύ μεγάλα banners και billboards ή με το digital marketing κάθε είδους, τα άλφα stands προσφέρουν μια πιο στενή και προσωπική εμπειρία στους πελάτες σας. Ο λόγος; Βρίσκεται από τη φύση του δίπλα τους, στον ίδιο χώρο, τόσο κοντά που μπορούν αν θέλουν ν’ απλώσουν το χέρι και να το αγγίξουν. 

Γι’ αυτό το λόγο είναι ένα εξαιρετικό μέσο για να δείξετε το χαρακτήρα του brand σας χωρίς περιττές τυπικότητες, να “μιλήσετε” στην καρδιά των πελατών σας, και να εμπνεύσετε αξέχαστες εμπειρίες και αυθεντικές σχέσεις! Όταν βρίσκεται τρόπους να είστε και να δείχνετε κοντά στους πελάτες σας είναι σίγουρο ότι θα σας το ανταποδώσουν. 

Άλφα και λάμδα stands – εκμεταλλευτείτε τη δύναμη της οπτικής επικοινωνίας με τον πιο απλό κι αποτελεσματικό τρόπο και φέρτε τους πελάτες σας πιο κοντά σας! 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τις ιδιαιτερότητες των άλφα stands και των λάμδα stands για να φέρετε το κοινό σας στην πόρτα σας – κυριολεκτικά; Ρόε σας έχουμε τη λύση! 

Οι έμπειροι ειδικοί της Digiprint είναι στη διάθεσή σας για να σας δώσουν απαντήσεις σε κάθε σας ερώτηση και να σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε το τέλειο λαμδα stand για τις ανάγκες της επιχείρησής σας . Επικοινωνήστε μαζί μας!