Διαφήμιση με 3D printing: 3+1 ιδέες για να κάνετε τις διαφημίσεις σας μοναδικές!

Τα τελευταία χρόνια η διαφήμιση με 3D printing αποτελεί ένα σύνηθες φαινόμενο καθώς είναι ένας καινοτόμος και αποτελεσματικός τρόπος προώθησης των επιχειρήσεων. Ακόμα κι αν έχετε ελάχιστη επαφή με το χώρο των επιχειρήσεων, θα έχετε παρατηρήσει ότι ο ανταγωνισμός για την προσοχή του κοινού είναι πιο έντονος από ποτέ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι επαγγελματίες του marketing να ανάγουν την έξυπνη διαφήμιση σε μορφή τέχνης.

Αν αυτό είναι ένα πρόβλημα που έχει απασχολήσει εσάς και την επιχείρησή σας, τότε αυτό το blog post είναι γραμμένο ακριβώς για εσάς.

Παρακάτω θα εξερευνήσουμε τρόπους και ιδέες που μπορείτε να υλοποιήσετε για να αξιοποιήσετε τη δύναμη του 3D printing στη διαφήμιση, να καινοτομήσετε και να δημιουργήσετε καμπάνιες πραγματικά μοναδικές!

Κάντε την διαφορά με την διαφήμιση με 3D printing 

Οι συνηθισμένες και συμβατικές μορφές διαφήμισης πλέον δεν αρκούν για να κάνουν το brand σας να ξεχωρίσει από την υπόλοιπη αγορά. Για πολλές επιχειρήσεις αυτό αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, αφού πλέον η ανάπτυξή τους έχει καταλήξει να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το πόσο καινοτόμες μπορούν να γίνουν στη δημιουργία και την προβολή του brand image τους.

Αν αυτό είναι ένα πρόβλημα που έχει απασχολήσει εσάς και την επιχείρησή σας, τότε αυτό το blog post είναι γραμμένο ακριβώς για εσάς. Μάθετε πώς να βάλετε τη διαφήμιση με 3D printing στη ζώη σας και πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε έναν διαφορετικό τρόπο για να προωθείτε την επιχείρηση σας!

1 – Διαδραστικά μοντέλα 3D για την προβολή των προϊόντων σας

Ας ξεκινήσουμε με ίσως την πιο δημιουργική προσέγγιση που σας επιτρέπει η τρισδιάστατη εκτύπωση να ενσωματώσετε στη διαφήμιση και την προβολή των προϊόντων και των υπηρεσιών σας. Ειδικά σε περιβάλλοντα όπως τα καταστήματα λιανικής αλλά και οι εμπορικές και οι κλαδικές εκθέσεις, μπορείτε να εντάξετε στο event branding σας τρισδιάστατα διαδραστικά μοντέλα των προϊόντων σας. Έτσι, θα δείξετε στο κοινό σας πώς είναι φτιαγμένα, πώς λειτουργούν, αλλά και τι πλεονεκτήματα μπορούν να του παρέχουν.

Αφ’ ενός, τέτοιου είδους 3d-printed μοντέλα είναι για το μεγαλύτερο μέρος του κοινού κάτι πρωτότυπο και καινοτόμο, πράγμα που σημαίνει ότι θα τραβήξουν αμέσως τα βλέμματα των πελατών σας, θα τους κάνουν εντύπωση, και θα κάνουν το brand σας να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό.

Αφ’ ετέρου, οι πελάτες σας θα έχουν την ευκαιρία να αγγίξουν, να αλληλεπιδράσουν και να κατανοήσουν σε βάθος τα προϊόντα σας. Αν αυτό δεν μπορέσει να τους πείσει για την ποιότητα και τη χρησιμότητά τους έτσι ώστε να τους μετατρέψει σε πιστούς ακόλουθους του brand σας, δεν υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που να μπορούν να το κάνουν καλύτερα!

2 – Ειδικά σχεδιασμένες τρισδιάστατες και ανάγλυφες πινακίδες και επιγραφές

Δεν υπάρχει ίσως τίποτα πιο απλό για την προβολή της επιχείρησής σας από τις επιγραφές καταστημάτων – αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν αποτελούν ευκαιρία για δημιουργικότητα και καινοτομία!

Οι εφαρμογές της διαφήμισης 3D printing στις ταμπέλες και τις επιγραφές είναι απλές όσο και αποτελεσματικές: με την τρισδιάστατη εκτύπωση μπορείτε να δημιουργήσετε ανάγλυφες ή ακόμα και πλήρως τρισδιάστατες επιγραφές. Αυτές, σε αντίθεση με τις συνηθισμένες και συμβατικές, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα τραβήξουν τα βλέμματα όλων όσων κινούνται στο χώρο.

Η ψηφιακή εκτύπωση υπόσχεται δημιουργικό design και έντονα, ζωντανά χρώματα. Σε συνδιασμό με αυτή, οι 3D πινακίδες και επιγραφές μπορούν να αποτελέσουν ακρογωνιαίο λίθο του retail branding σας. Επιπλέον, οι 3D πινακίδες μετατρέπουν ακόμα και την πιο απλή επίσκεψη στα καταστήματα ή τον επαγγελματικό χώρο της επιχείρησής σας, σε μοναδική και εντυπωσιακή εμπειρία! 

3 – 3D printed διαφημιστικά δώρα και προωθητικό υλικό

Από στυλό και αναπτήρες μέχρι μπλουζάκια, κούπες, ή οτιδήποτε άλλο, τα διαφημιστικά δώρα είναι ένας δοκιμασμένος τρόπος προώθησης της επιχείρησής σας. Οι εφαρμογές της 3D printing διαφήμισης, όμως, σας ανοίγουν τεράστιους νέους ορίζοντες. Αντί να χρησιμοποιείτε απλά και συνηθισμένα προϊόντα white label με το λογότυπο της εταιρείας ή του brand σας, τώρα μπορείτε να δημιουργήσετε μικρά έργα τέχνης. Συγκεκριμένα, θα είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της επιχείρησής σας, απόλυτα σχετικά με το αντικείμενό σας και το brand message σας!

Αυτά τα πρωτότυπα και μοναδικά διαφημιστικά δώρα είναι ένας πάρα πολύ αποτελεσματικός τρόπος να εδραιώσετε το brand σας στο μυαλό των πελατών σας μέσα από χρηστικά και καθημερινά αντικείμενα και διακοσμητικά. Επιπλέον το κόστος αυτών συχνά μπορεί να αποδειχθεί ακόμα χαμηλότερο απ’ αυτό των συνηθισμένων διαφημιστικών δώρων!

Bonus – Διαφημίσεις, omnichannel marketing, και επαυξημένη πραγματικότητα (AR)

Καθώς τα όρια ανάμεσα στον ψηφιακό και τον “πραγματικό” κόσμο γίνονται όλο και πιο λεπτά, πολλές επιχειρήσεις επενδύουν στο omnichannel marketing. Αυτό έχει ως σκοπό να παρέχουν στο κοινό τους πλούσιες, ολοκληρωμένες εμπειρίες που εξαπλώνονται απρόσκοπτα από το ένα μέσο στο άλλο, αλλά και από την οθόνη στην πραγματικότητα.

Ένα βήμα ακόμα παραπέρα είναι η επαυξημένη πραγματικότητα (augmented reality ή AR), η οποία δένει τον πραγματικό και τον ψηφιακό κόσμο και δημιουργεί ολιστικές εμπειρίες και μοναδικά περιβάλλοντα για τους χρήστες.

Σε συνδυασμό με τη διαφήμιση 3D printing, οι εφαρμογές AR μπορούν να παρέχουν στο κοινό σας έυκαιρία να αλληλεπιδράσει με το brand σας μέσα από τελείως νέες και εντυπωσιακές εμπειρίες, όχι μόνο μέσα από την όραση και την ακοή, αλλά και από την αφή!

Κάτι τέτοιο, μάλιστα, δεν αποτελεί (πια!) όνειρο επιστημονικής φαντασίας. Καθώς τεχνολογίες όπως το Google Lens και το Apple Vision μπαίνουν σιγά-σιγά στις ζωές των καταναλωτών, η σχέση μεταξύ 3D printing και augmented reality γίνεται όλο πιο στενή και πλούσια, παρέχοντας στις επιχειρήσεις

Αξιοποιήστε τις εφαρμογές 3D printing στη διαφήμιση και κατακτήστε την κορυφή στην αγορά σας!

Αν σας αρέσει η ιδέα της καινοτομίας, σας ενθουσιάζουν οι νέες τεχνολογίες, και ψάχνετε νέους τρόπου ν’ αφήσετε τον ανταγωνισμό χιλιόμετρα πίσω, μια είναι η λύση! Η  διαφήμιση με 3D printing είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να δώσετε στην επιχείρησή σας ένα επιπλέον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Από τρισδιάστατες επιγραφές και 3D-printed διαφημιστικά δώρα μέχρι ολοκληρωμένες εμπειρίες augmented reality, το 3D printing στη διαφήμιση σας δίνει όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε. Κάνοντας έτσι, το brand σας να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό και να εδραιωθεί στη συνείδηση του κοινού σας!

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το 3D printing και για το πώς μπορείτε να το αξιοποιήσετε για να καινοτομήσετε στην επιχείρησή σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι ειδικοί μας θα σας απαντήσουν κάθε ερώτηση!

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με παρόμοιες προωθητικές ενέργειες και υπηρεσίες για τον επαγγελματικό σας χώρο, διαβάστε τα νέα μας!