Διακόσμηση καταστημάτων, ένας από τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία στο λιανικό εμπόριο. Τα τελευταία χρόνια, γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτό ότι οι αγοραστικές αποφάσεις δεν λαμβάνονται μόνο με βάση τις ιδιότητες ενός προϊόντος. Οι καταναλωτές που κάνουν τα ψώνια τους στην αγορά, επηρεάζονται καθοριστικά τόσο από το design ενός καταστήματος, όσο και από την συνολική ατμόσφαιρα που επικρατεί σε αυτό σε επίπεδο εικόνας, όσφρησης, ήχου και αφής.

Σήμερα, το μάρκετινγκ αξιοποιεί τα atmospherics ως ένα βασικό εργαλείο του. Στόχος της σύγχρονης διακόσμησης καταστημάτων δεν είναι απλώς η αισθητική αναβάθμιση, αλλά η δημιουργία μίας ολοκληρωμένης και ξεχωριστής εμπειρίας για τον πελάτη, η οποία και θα επιδράσει καταλυτικά στην αγοραστική του συμπεριφορά. Ποιοι είναι όμως οι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψιν στην δημιουργία της ιδανικής διακόσμησης για το δικό σας κατάστημα; Ας τους δούμε αναλυτικά.

6+1 βήματα για την ιδανική διακόσμηση καταστημάτων

1. Κάντε έρευνα για την διακόσμηση ανταγωνιστικών καταστημάτων

Δημιουργήστε μία διακόσμηση καταστήματος που να πληροί όλα τα πρότυπα και τις σύγχρονες απαιτήσεις του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιείστε. Σε αυτό θα σας βοηθήσει μία έρευνα του ανταγωνισμού, άμεσου ή έμμεσου, τόσο στην τοπική αγορά σας όσο και σε ευρύτερο επίπεδο. Έτσι, θα ανακαλύψετε νέες ιδέες και πρακτικές τις οποίες μπορείτε να αξιοποιήσετε και στην δική σας επιχείρηση.

2. Δημιουργήστε την κατάλληλη επιγραφή

Η επιγραφή με το logo σας δίνει ταυτότητα στο κατάστημά σας, επιτρέποντας στους πελάτες σας να σας γνωρίσουν πριν ακόμα μπουν σε αυτό. Δημιουργήστε την κατάλληλη με βάση τις ανάγκες του κτιρίου, το φωτισμό, την περιοχή και το ξεχωριστό στιλ διακόσμησής του. Η Digiprint αναλαμβάνει όχι μόνο την δημιουργία της επιγραφής, αλλά και την τοποθέτησή της, ακόμα και στο μεγαλύτερο ύψος.

3. Δώστε έμφαση σε χρώματα και φωτισμό

Κάθε κατάστημα, ανεξαρτήτως χρώματος είναι σημαντικό να είναι φωτεινό, προσφέροντας στον καταναλωτή την ευκαιρία να μπορεί να ανακαλύψει απρόσκοπτα τα προϊόντα του. Γι’ αυτό, στην διακόσμηση καταστημάτων χρησιμοποιούνται κυρίως πιο ανοιχτά χρώματα. Ακόμα όμως και στην περίπτωση σκούρων χρωματισμών, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά ο φωτισμός του χώρου, ο οποίος αφενός καθορίζει την ένταση του κάθε χρώματος, αφετέρου και την διάθεση του καταναλωτή.

4. Κεντρίστε το ενδιαφέρον του κοινού με εντυπωσιακές βιτρίνες

Η σύγχρονη βιτρίνα αποτελεί το Α και το Ω στην προσέλκυση πελατών και την προώθηση πωλήσεων. Ακριβώς επειδή απευθύνεται στην όραση, πρέπει να προσφέρει στους καταναλωτές τα κατάλληλα οπτικά ερεθίσματα τα οποία θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον τους. Δημιουργήστε τον κύκλο προγραμματισμού για την δική σας βιτρίνα, αξιοποιώντας τις έξυπνες λύσεις τη Digiprint σε καρτολίνες οροφής και αυτοστήρικτες, χάρτινα stand, καθώς και σύνθετες κατασκευές από kapa, pvc, plexiglas.

5. Επιμεληθείτε την εσωτερική διακόσμηση του χώρου

Κάθε επιφάνεια του καταστήματός σας είναι σημαντική. Εκμεταλλευτείτε την, δημιουργώντας οπτικές εκπλήξεις που θα ενθουσιάσουν το κοινό σας. Οι ψηφιακές εκτυπώσεις της Digiprint με αυτοκόλλητα τοίχου και δαπέδου θα δημιουργήσουν ένα μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα το οποίο θα επικοινωνήσει αποτελεσματικά τα νέα σας προϊόντα.

6. Δημιουργήστε ολοκληρωμένα atmospherics με μυρωδιές και ήχους

Ο ιδανικός τρόπος για την ολοκλήρωση μίας άρτιας καταναλωτικής εμπειρίας που θα μείνει αξέχαστη στον καταναλωτή είναι η επιμέλεια κάθε μικρής λεπτομέρειάς της. Σύμφωνα με έρευνες, η χρήση μυρωδιών και μουσικής στα διάφορα καταναλωτικά περιβάλλοντα μπορεί να επηρεάσει θετικά την συμπεριφορά των πελατών. Ειδικά, όσον αφορά στα καταστήματα λιανικής, η αίσθηση μίας ήπιας ουδέτερης μυρωδιάς μπορεί να ενισχύσει την καλή διάθεση του καταναλωτή, ενώ τα τραγούδια με γρήγορους ρυθμούς ωθούν τους πελάτες να κινούνται με γρήγορους ρυθμούς.

+1. Επιλέξτε τον ιδανικό συνεργάτη στην διακόσμηση καταστημάτων

Αναζητάτε τρόπους για να αναδείξετε αποτελεσματικά τον επαγγελματικό σας χώρο χωρίς συμβιβασμούς; Στην Digiprint λαμβάνουμε υπόψιν τις ανάγκες και την αισθητική σας και μελετάμε την διακόσμηση του καταστήματος σας, διαμορφώνοντας τις κορυφαίες tailor made λύσεις που αντέχουν στο χρόνο όπως:

  • Επιγραφές καταστημάτων
  • Αυτοκόλλητα εσωτερικού χώρου, τοίχου και δαπέδου
  • Καρτολίνες αστήρικτες και οροφής
  • Χάρτινα stand
  • Σύνθετες κατασκευές από kapa, pvc, plexiglas κ.α.

Μαζί με τον σχεδιασμό και την κατασκευή τους, η Digiprint αναλαμβάνει επίσης την διανομή και την τοποθέτησή τους. Ανακαλύψτε τα κορυφαία projects μας εδώ.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Διακόσμηση καταστημάτων: Με στόχο την επιτυχία»;
Διαβάστε περισσότερα κείμενα που αφορούν την επιχείρησή σας στο
νέο blog της Digiprint.