Διακόσμηση επαγγελματικού γραφείου: Ποιες είναι οι ιδέες και λύσεις που μπορούν να «απογειώσουν» το αισθητικό του αποτέλεσμα; Ένας πρωτότυπος, προσεγμένος και λειτουργικός χώρος εργασίας θα προσφέρει σημαντική ώθηση στην επιχείρησή σας, προσελκύοντας με θετικό τρόπο το ενδιαφέρον των πελατών σας. Επιπλέον, θα βελτιώσει καθοριστικά την ψυχολογία όλων όσων εργάζονται στο γραφείο, αυξάνοντας έτσι την παραγωγικότητα και τον βαθμό εργασιακής ικανοποίησης. Αν λοιπόν αναζητάτε τρόπους για να αναδιαμορφώσετε τη διακόσμηση του δικού σας, τότε δεν έχετε παρά να διαβάσετε το κείμενο που ακολουθεί. Εμπνευστείτε από τα tips που σας προτείνουμε και αναβαθμίστε τη διακόσμησή του εύκολα και αποτελεσματικά.

Έξυπνες ιδέες για να δημιουργήστε την ιδανική διακόσμηση γραφείου

1. Ενσωματώστε τη φιλοσοφία της επιχείρησής σας στη διακόσμηση γραφείου

Κάθε επιχείρηση έχει τη δική της φιλοσοφία. Ορισμένες εστιάζουν στην σχέση εμπιστοσύνης τους με τους πελάτες, ενώ άλλες στην δημιουργία μίας ξεχωριστής αγοραστικής εμπειρίας. Για παράδειγμα, ένα λογιστικό γραφείο οφείλει να εκπέμπει σοβαρότητα, σιγουριά και αξιοπιστία, η οποία και να αποτυπώνεται μέσα από μία προσεγμένη και συντηρητική διακόσμηση. Από την άλλη, ένα τουριστικό γραφείο χρειάζεται μία πιο «ταξιδιάρικη» προσέγγιση που να παραπέμπει εύγλωττα σε μερικούς από τους σημαντικότερους προορισμούς του, χωρίς όμως να κουράζει το μάτι. Πριν προχωρήσετε λοιπόν στον σχεδιασμό της διακόσμησης του χώρου σας, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψιν το είδος της επιχείρησής σας, τη φιλοσοφία και τις αρχές της.

2. Κάντε τη δική σας έρευνα ανταγωνισμού

Ποια είναι η τυπική διακόσμηση των ανταγωνιστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα; Ποιες αισθητικές καινοτομίες φέρουν γραφεία που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό και πώς μπορείτε να τις ενσωματώσετε στο δικό σας; Δημιουργήστε μία διακόσμηση γραφείου που να πληροί όλα τα standards του ανταγωνισμού, χωρίς όμως να υστερεί σε πρωτοτυπία. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να κάνετε μία εκτεταμένη έρευνα τόσο σε επίπεδο τοπικής αγοράς όσο και στο ίντερνετ. Δημιουργήστε ένα φάκελο στον υπολογιστή σας με όλες τις φωτογραφίες γραφείων που σας αρέσουν και σκεφτείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τις αισθητικές προτάσεις που σας ενδιαφέρουν στο δικό σας.

3. Επιλέξτε τα κατάλληλα χρώματα για τη διακόσμηση γραφείου

Κάθε brand ή επιχείρηση είναι σημαντικό να διαθέτει διακριτό logo, καθώς και συγκεκριμένη χρωματική παλέτα η οποία και να υιοθετείται τόσο στην οπτική της επικοινωνία, όσο και στον φυσικό της χώρο. Σύμφωνα με τους ειδικούς του marketing, αυτό μπορεί να την βοηθήσει να αποτυπωθεί καλύτερα στο μυαλό του κοινού. Για την διακόσμηση του δικού σας γραφείου, επιλέξτε χρώματα που παραπέμπουν στο brand σας σε συνδυασμό με συνοδευτικά χρώματα φιλικά προς το μάτι. Οι ήπιες αποχρώσεις του γκρι, του γαλάζιου, του πράσινου ή του μωβ, το μπεζ ή και το λευκό μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά την συγκέντρωσή σας στην δουλειά.

4. Βελτιστοποιήστε τη λειτουργικότητα του χώρου με τα κατάλληλα έπιπλα

Εκμεταλλευτείτε όλα τα διαθέσιμα τετραγωνικά του χώρου σας στο έπακρο. Γι’ αυτό, χρειάζεται να διαλέξετε τα κατάλληλα έπιπλα, τα οποία και θα πρέπει να τοποθετηθούν στη σωστή θέση. Στην περίπτωση που ο διαθέσιμος χώρος είναι μεγάλος, τότε προτιμήστε γραφεία με μεγάλες επιφάνειες και γεμίστε το χώρο με βιβλιοθήκες και διακοσμητικά. Αν πάλι ο χώρος δεν περισσεύει, προτιμήστε μικρότερα γραφεία με έξυπνες λύσεις αποθήκευσης πάνω σε αυτά, καθώς και στους τοίχους. Δώστε μεγάλη σημασία στα καθίσματα των πελατών σας, καθώς πρέπει να είναι αναπαυτικά, αλλά και να κατευθύνουν το βλέμμα τους εκεί που εσείς θέλετε να κοιτάζουν. Εξίσου άνετες πρέπει να είναι οι θέσεις των εργαζομένων.

5. Δώστε έμφαση στο φωτισμό

Το γραφείο μας πρέπει να διαθέτει πάντα τον κατάλληλο φωτισμό. Χωρίς αυτόν, δεν μπορούμε να εργαστούμε σωστά, ενώ διακινδυνεύουμε να κουράσουμε τα μάτια μας. Προτιμήστε λοιπόν να τοποθετήσετε το έπιπλο γραφείου μπροστά από κάποιο παράθυρο, έτσι ώστε να απολαμβάνετε φυσικό φως ανά πάσα στιγμή. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε πρέπει να επιλέξετε όλα εκείνα τα κατάλληλα φωτιστικά τα οποία και θα ενισχύσουν την προσπάθειά σας να εργαστείτε αποτελεσματικά.

6. Δημιουργήστε μοναδικές διακοσμητικές εκπλήξεις με αυτοκόλλητα τοίχου και δαπέδου

Τολμήστε κάτι διαφορετικό και πρωτοτυπήστε, δημιουργώντας οπτικές εκπλήξεις που θα ενθουσιάσουν τους πελάτες σας. Η νέα τάση στο σχεδιασμό γραφειακών χώρων είναι οι ψηφιακές εκτυπώσεις στους τοίχους, αλλά και στο δάπεδο. Καλύψτε κάθε επιφάνεια του χώρου με ειδικά αυτοκόλλητα, δημιουργώντας ένα αισθητικό αποτέλεσμα που ξεχωρίζει. Ο δικός σας εξειδικευμένος σύμβουλος από την Digiprint είναι εδώ για να σας προσφέρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, έτσι ώστε να σχεδιάσει για σας την ιδανική tailor made λύση πάνω στις ανάγκες σας.

+1. Προσθέστε φυτά!

Ολοκληρώστε την διακόσμηση επαγγελματικού γραφείου με τη χρήση των κατάλληλων φυτών, τα οποία και θα προσδώσουν μία αίσθηση φυσικού περιβάλλοντος. Η παρουσία τους και μόνο στο χώρο θα βοηθήσει τόσο εσάς όσο και τους πελάτες σας να ηρεμήσουν και να νιώσουν πιο οικεία. Τοποθετήστε λοιπόν στρατηγικά μερικά φυτά στο γραφείο σας, έτσι ώστε να έχετε τακτική οπτική επαφή μαζί τους.

Βρείτε τον ιδανικό συνεργάτη στην διακόσμηση γραφείου

Στην διακόσμηση γραφείου, οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν διαφορά. Αν αναζητάτε λοιπόν πρωτότυπες διακοσμητικές λύσεις που μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα στον επαγγελματικό σας χώρο, τότε δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε άμεσα με τους ειδικούς της Digiprint. Η κορυφαία εταιρεία στην Ελλάδα στις ψηφιακές εκτυπώσεις αναλαμβάνει να δημιουργήσει για σας:

  • Αυτοκόλλητα τοίχων
  • Ταπετσαρίες
  • Υφάσματα
  • Αυτοκόλλητα δαπέδου
  • Καρτολίνες αυτοστήρικτες και οροφής
  • Σύνθετες κατασκευές από kapa, pvc, plexiglas κ.α.

Μαζί με τον σχεδιασμό και την κατασκευή τους, η Digiprint αναλαμβάνει επίσης τη διανομή και την τοποθέτησή τους. Ανακαλύψτε τα κορυφαία projects της εδώ.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Διακόσμηση επαγγελματικού γραφείου: 6+1 ιδέες για τέλειο αποτέλεσμα!»;
Διαβάστε περισσότερα κείμενα που αφορούν την επιχείρησή σας στο νέο blog της Digiprint.